Victor Ponta: Nu vreau să plece nimeni din PSD

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri, la Bruxelles, că nu îşi doreşte să plece cineva din PSD, dorinţa sa fiind aceea de a închide orice conflict.

RomaniaTV.net
25 nov. 2011, 13:16
Victor Ponta: Nu vreau să plece nimeni din PSD

„Fac tot ce ţine de mine pentru ca USL şi PSD să nu sufere niciun fel de pierderi. Dorinţa mea este de a închide orice conflict, orice rană din PSD pentru că fix peste un an sunt alegeri”, a spus Victor Ponta.

Întrebat despre întâlnirea de joi seară cu Vanghelie, într-un restaurant din centrul Bruxelles-ului, Ponta a răspuns: „M-am întâlnit în primul rând cu colegii mei europarlamentari şi a fost şi domnul Vanghelie”.

„Dorinţa mea este ca din PSD să nu mai plece nimeni, să fim uniţi şi să ne concentrăm forţele pentru bătălia de la anul cu regimul Băsescu. Fac tot ce ţine de mine ca USL şi PSD să nu sufere niciun fel de pierderi şi să ştim exact care este armata pe care ne bazăm. Sunt convins că şi Dan Marian Vanghelie şi cei de la PSD Bucureşti doresc să se bată cu Băsescu”, a spus Ponta, citat de Meiafax, întrebat fiind dacă Vanghelie şi-a manifestat nemulţumiri sau intenţia de a demisiona din PSD.

Ponta a precizat că nu a discutat cu Vanghelie nici despre situaţia din PSD Bucureşti, nici despre eventuale organizaţii ale partidului care ar fi nemulţumite de excluderea lui Mircea Geoană din partid.

El a caracterizat informaţiile din presă despre acest subiect ca fiind „speculaţii”.

Întrebat dacă mai există vreun conflict între el şi Vanghelie, Ponta a răspuns: „Eu nu îmi mai doresc noi conflicte în PSD, în ce mă priveşte voi evita orice conflict”.

Întrebat dacă există organizaţii judeţene ale PSD care ar putea să plece din partid pentru a i se alătura lui Mircea Geoană, Ponta a răspuns: „Care organizaţii? Nu există aşa ceva. De fiecare dată citeam în presă că pleca din PSD cine nu pleca. Important este că atunci când luăm o decizie, şi nu îmi doresc unanimitate pentru că şi eu mai votam contra când nu eram preşedinte, să o respectăm. Exemplul de la Dolj, cu domnul Prioteasa care a spus că a votat împotriva excluderii lui Geoană, dar rămâne în partid şi respectă decizia CEX este elocvent. Deci, nu există niciun fel de problemă reală şi repet, dorinţa mea este de a închide orice conflicte în PSD”.

Ponta a spus că nu se aşteaptă la „noi pierderi”.

El a adăugat că cine a plecat până acum din PSD au făcut un lucru bun pentru partid.

„De exemplu, cine a plecat la UNPR nu reprezintă pentru PSD o pierdere reală. Ar fi fost mai rău dacă erau cu numele în interiorul partidului, dar cu inima sau cu dosarele erau în altă parte. Ca să rămân la limbajul din armată, e bine să ştii când se trage din faţă, dar dacă eşti împuşcat din spate ai o problemă”, a declarat Ponta.

Preşedintele PSD a admis, totuşi, că există unii „nemulţumiţi” în PSD şi a spus că va sta de vorbă cu toţi.