VICTOR PONTA, pe Facebook: Am discutat cu miniştrii care pleacă şi cu cei din noul Guvern. A fost o ZI TRISTĂ

Premierul Victor Ponta spune, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că în cursul zilei de sâmbătă a purtat discuţii cu miniştrii care nu se vor mai regăsi în formulă restructurată a Guvernului, precum şi cu cei pe care urmează să-i propună în noul Cabinet.

13 dec. 2014, 19:58
VICTOR PONTA, pe Facebook: Am discutat cu miniştrii care pleacă şi cu cei din noul Guvern. A fost o ZI TRISTĂ

„Azi a fost o zi dificilă, dar şi extrem de tristă pentru mine ca lider şi ca om – am vorbit cu toţi acei colegi (şi prieteni în egală măsura) miniştri care nu se vor mai regăsi în noua formulă restructurată a Guvernului! Le sunt tuturor recunoscător că au făcut parte din echipa guvernamentală într-un an atât de complicat – le apreciez calităţile, munca şi devotamentul şi sper să accepte că este doar vorba despre o regândire politica şi de acţiune administrativă (normală pentru orice Executiv dintr-o ţară democratică)! Ştiu cum se simt azi (eu am plecat şi în 2004 şi în 2009 din funcţia de ministru cu sentimentul că mai aveam atâtea de făcut) şi sper să accepte decizia mea şi să creadă în mine şi în proiectele noastre comune„, a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

Victor Ponta a adăugat că tot sâmbătă a purtat discuţii şi cu cei pe care îi va propune în Executivul restructurat.

Miniştrii Răzvan Nicolescu şi Florin Jianu şi-au anunţat pe Facebook PLECAREA din Guvern

‘Tot azi am discutat cu cei pe care îi propun în noul Guvern, care vor avea alături de mine în 2015-2016 responsabilitatea îndeplinirii unei Agende de acţiuni şi reforme chiar mai radicale şi dificile ca cele din anii anteriori. Eu îi consider pe toţi (cei care pleacă şi cei care vin) prietenii şi partenerii mei în proiectul important pentru România – proiect în care au crezut şi cred încă milioane de oameni!’, a conchis premierul.

Anterior postării pe Facebook, preşedintele Partidului Social Democrat (PSD) a declarat că în cursul zilei de duminică va avea loc o întâlnire a liderilor Coaliţiei pentru definitivarea structurii noului Cabinet restructurat. ‘Mâine (duminică – n.r.) o să ne întâlnim pentru a definitiva structura Guvernului şi persoanele pe care le vom propune’, a declarat Victor Ponta la sediul PSD, la finalul Comitetul Executiv Naţional al Organizaţiei Femeilor Social-Democrate.

Aurelia Cristea, AL TREILEA MINISTRU care anunţă pe Facebook că nu va mai face parte din Guvern

La câteva ore după declaraţiile de la sediul PSD ale şefului Guvernului, miniştrii delegaţi Aurelia Cristea, Florin Jianu şi Răzvan Nicolescu şi-au anunţat pe paginile lor de Facebook retragerea din funcţii.

Ulterior, şi ministrul delegat pentru Românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a confirmat că se află pe lista remaniaţilor.