Victor Ponta: Pe Popescu-Tăriceanu îl recomandă experienţa şi prestanţa pentru a fi preşedinte la Senat

Preşedintele PSD a declarat ar prefera ca la conducerea Senatului să fie o personalitate de centru-dreapta pentru a păstra mesajul originar al USL, ca la conducerea ţării să se afle reprezentate mai multe forţe politice. Întrebat dacă ar fi potrivit pentru funcţie Călin Popescu-Tăriceanu, Victor Ponta a spus că pe fostul premier îl recomandă experienţa şi prestanţa pentru această funcţie, dar decizia va fi luată luni de către grupul senatorial al PSD.

09 mart. 2014, 19:13
Victor Ponta: Pe Popescu-Tăriceanu îl recomandă experienţa şi prestanţa pentru a fi preşedinte la Senat

„Eu cred că la condcuerea Senatului ar trebui să fie cineva de centru-dreapta. Pe Călin Popescu-Tăriceanu îl recomandă şi experienţa şi prestanţa. Dacă va candida, eu cred că are calităţile pentru a fi al doilea om în stat”, a declarat Victor Ponta.

Acesta a precizat că o eventuală susţinere a lui Popescu-Tăriceanu este condiţionată de decizia pe care o vor lua senatorii PSD, adăugând că a discutat deja cu unii dintre ei şi ar agrea această variantă. „Este vorba de a păstra ideea ce a stat la baza USL. Ideea de a avea cât mai multe forţe politice în conducerea statului este valabilă în continuare”, a mai spus Ponta.