Victor Ponta pregăteşte o REMANIERE a Guvernului. Care miniştri sunt VIZAŢI de schimbare

Premierul Victor Ponta pregăteşte o largă remaniere guvernamentală în următoarele săptămâni. Miniştrii Eugen Teodorovici, Robert Cazanciuc sau Andrei Gerea ar fi vizaţi de schimbări, potrivit România TV.

13 iun. 2015, 14:58
Victor Ponta pregăteşte o REMANIERE a Guvernului. Care miniştri sunt VIZAŢI de schimbare

Potrivit România TV, totul a pornit de la demisia ministrului Ioan Rus. De acolo, premierul Victor Ponta a decis să facă o remaniere guvernamentală în următoarele săptămâni.

În acest sens, ar fi vizate patru portofolii cum ar fi cel al ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici, cel care şi-a atras critici în urma modului în care a gestionat problema impozitării bacşişului, dar şi Loteria Fiscală.

Mai mult, prim-ministrul ar vrea să-l înlocuiască şi pe ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc, după ce acesta a fost criticat de liderii PSD pentru că nu ar fi un ministru suficient de puternic.

Pe această listă s-ar afla şi alţi doi miniştri propuşi de Călin Popescu Tăriceanu pentru remaniere: Graţiela Gavrilescu, de la Ministerul Mediului, dar şi Andrei Gerea, de la Ministerul Energiei.

Remanierea ar putea avea loc peste două săptămâni, după purtarea discuţiilor în sânul coaliţiei de guvernare.

De altfel, informaţia vine în contextul în care şi copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sâmbătă, la Constanța, că premierul Victor Ponta este capabil de orice gest care să resusciteze guvernul, mergând până la remaniere, doar din dorința de a-și salva imaginea.

Citeşte şi: Gorghiu: Nu m-ar mira ca Victor Ponta să remanieze guvernul

„Eu cred că Victor Ponta este dispus să dea trei sferturi din Cabinetul Ponta către UNPR pentru a-și asigura sprijinul în continuare. Este dispus să facă orice compromis în defavoarea PSD-ului, pentru a-și asigura scaunul domniei sale”, a susținut Gorghiu.