Victor Ponta preia interimatul la Finanţe. Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcţie

Preşedintele României Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul prin care a luat act de demisia ministrului Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, şi decretul de desemnare a premierului Victor Ponta ca ministru interimar.

20 mart. 2015, 19:06
Victor Ponta preia interimatul la Finanţe. Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcţie

Anunţul a fost făcut de Administraţia Prezidenţială, printr-un comunicat de presă, în care se precizează că preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, decretul prin care se ia act de demisia lui Darius-Bogdan Vâlcov.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 20 martie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Darius-Bogdan Vâlcov, ministrul Finanțelor Publice, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

De asemenea, domnul Preşedinte Klaus Iohannis a semnat vineri, 20 martie a.c., Decretul prin care se desemnează domnul Victor-Viorel Ponta, prim-ministru al Guvernului României, ca ministru interimar al Finanţelor Publice”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Preşedinţie.

Totdată, premierul Victor Ponta a anunţat că va prelua interimatul la conducerea Ministerului Finanţelor până miercuri.

„Voi asuma până miercuri, 25 martie, interimatul la MFP! După adoptarea Codurilor Fiscale, voi înainta preşedintelui propunerea pt noul ministru”, a scris Ponta pe Twitter.

Interimatul va fi asigurat până miercuri când în Guvern urmează să fie adoptat noul Cod Fiscal. 

Citeşte şi: VICTOR PONTA: Voi anunţa NOUL MINISTRU de Finanţe după ce vorbesc cu Klaus Iohannis

Anterior, premierul Victor Ponta a anunţat că se va consulta cu preşedintele Klaus Iohannis în ceea ce priveşte numirea unui nou ministru de Finanţe după ce acesta se va întoarce de la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles. 

Prim-ministrul a anunţat că a aprobat demisia lui Darius Vâlcov din postul de ministru al Finanţelor, având în vedere cererea DNA de arestare a acestuia.

DNA a cerut aviz de la Senat pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20% din sumele încasate. 

Cererea DNA a ajuns deja pe masa Senatului, iar aceasta urmează să fie luată în discuție de Biroul permanent al Senatului cel mai probabil luni, după care va fi transmisă pentru un punct de vedere Comisiei juridice.

CITEŞTE ŞI: Victor Ponta a aprobat DEMISIA ministrului de Finanţe, Darius Vâlcov

Senatorii jurişti îşi vor da votul miercuri, 25 martie, iar plenul Senatului va vota după o săptămână, adică miercuri, 2 aprilie. Fostul ministru Darius Vâlcov va avea posibilitatea să-și susțină cauza în fața colegilor senatori.