Victor Ponta, printre protestatarii din Piaţa Victoriei: „De marţi avem dialog” VIDEO

Pensionarii militari au ieşit marţi, de 1 Mai, în stradă. Cadrele militare disponibilizate au protestat în Piaţa Victoriei. Circulaţia a fost restricţionată în zonă de către poliţişti. La miting şi-a făcut apariţia şi Victor Ponta care a zăbovit timp de câteva minute printre protestatari.

RomaniaTV.net
01 mai 2012, 07:35

UPDATE, ora 13.00 Protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat fără incidente. Printre manifestaţi a fost prezentă şi Briana Caragea. Unii dintre protestatarii au plecat spre Bulevardul Kiseleff, iar alţii, aproximativ o sută, s-au grupat şi au plecat spre Piaţa Universităţii, prin Piaţa Romană, scandând „Jos Băsescu”, „Ieşi afară, javră ordinară” şi „Victoria finală, Băsescu afară”.

Pentru unii prilej de sărbătoare, pentru alţii o zi numai bună pentru a-şi striga nemulţumirile în faţa Guvernului. Aproximativ 500 de pensionari militari au protestat, marţi, în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi că măsurile luate de guvernanţi i-au transformat în „asistaţi social”. Oamenii au venit pentru a cere, în principal, alegeri anticipate şi suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. 

În jurul orei 12.00, în Piaţa Victoriei a venit şi Victor Ponta. El a încercat să vorbească cu protestatarii care strigau în cor: „Jos Băsescu”.

 

„Acum nu pot să vă spun. De marţi avem dialog, până marţi nu am nicio funcţie”, le-a spus Victor Ponta protestatarilor care îşi exprimau nemulţumirile.

Mitingul din Piaţa Victoriei a fost organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate şi Consiliul Naţional al Societăţii Civile.

Oamenii strigă „Jos Băsescu” şi spun că îi aşteaptă la protest pe toţi cei nemulţumiţi de măsurile luate de guvernanţi în cazul bugetarilor, a pensionarilor, revoluţionarilor, elevilor, studenţilor şi persoanelor cu dizabilităţi.

Protestatarii spun că guvernanţii le-au luat oamenilor statutul şi i-au transformat în asistaţi social.

Aceştia sunt nemulţumiţi şi de schimbările din sistemul de sănătate, din învăţământ, din domeniul legislaţiei muncii şi legislaţiei pensiilor.

Preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), Mircea Dogaru, a spus că vor fi trimise punctele de vedere ale Programului „Platformei Civice” atât la Guvern, cât şi la Preşedinţie, Parlament şi TVR.

Jandarmeria Capitalei asigură măsurile de ordine în zona de desfăşurare a protestului, dar şi pe traseele care dus spre Piaţa Victoriei.

În zonă vor exista restricţii de circulaţie. Până la ora 14:30, se va restricţiona traficul pe bulevardul Aviatorilor, între Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Victoriei.

Totodată, circulaţia va fi restricţionată şi pe bretelele din centrul Pieţei Victoriei ce fac legătura între bulevardul Iancu de Hunedoara, str. Paris şi bd. Ion Mihalache.