Victor Ponta: Proiectul de înfiinţare a comisiei Călăraşi va fi depus probabil luni

Proiectul de hotărâre pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă în cazul Călăraşi, legat de achiziţia unui teren agricol de către fiica preşedintelui Traian Băsescu, va fi depus, probabil, luni, potrivit premierului Victor Ponta.

RomaniaTV.net
28 nov. 2013, 21:48
Victor Ponta: Proiectul de înfiinţare a comisiei Călăraşi va fi depus probabil luni

„Nu am mai apucat să vorbesc zilele acestea cu colegii mei parlamentari, însă probabil că luni se depune proiectul de hotărâre pentru înfiinţarea comisiei”, a spus Ponta la Antena 3.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, după şedinţa conducerii partidului, că liberalii sunt „favorabili” constituirii comisiei de anchetă Călăraşi, fiind discutate şi numele parlamentarilor care să facă parte din aceasta, respectiv Ioan Cupşa, Traian Dobrinescu, Dorin-Mircea Dobra.

El a menţionat că decizia efectivă va fi luată la grupurile parlamentare, însă decizia politică este de participare la această comisie.

Propunerea înfiinţării acestei comisii, făcută de PSD, a generat săptămâna trecută un scandal în USL, care s-a stins spre finalul săptămânii.

Vineri, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că a primit draft-ul privind înfiinţarea comisiei de anchetă solicitată de PSD, dar nu l-a citit încă, iar o decizie va fi luată luni în şedinta conducerii PNL cu vicepreşedinţii executivi.

Antonescu a fost întrebat dacă a primit draft-ul privind comisia de anchetă „în cazul Călăraşi” şi dacă l-a citit.

„Decizia asupra comisiei se va lua luni, în reuniunea vicepreşedinţilor executivi ai partidului. Da, am primit draft-ul. Nu l-am citit încă”, a declarat preşedintele PNL.

Crin Antonescu a declarat, joi seară, la Digi 24, că, în întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Victor Ponta la Guvern, s-a discutat „în treacăt” despre Comisia de anchetă Călăraşi, precizând că nu s-a hotărât asupra acesteia, dar că foarte probabil o decizie se va lua şi în PNL.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a confirmat anterior că a discutat, la Guvern, cu liderul PNL, Crin Antonescu, despre proiectul de înfiinţare a comisiei de anchetă Călăraşi şi a afirmat că Antonescu i-a comunicat că, de principiu, este de acord, dar mai trebuie studiate obiectivele şi componenţa comisiei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, săptămâna trecută, că terenul din Călăraşi a fost achiziţionat cinstit, fiind vorba despre o afacere de familie, el menţionând că nu şi-ar fi permis ilegalităţi şi că, de fapt, USL în ansamblu face un joc politic.