Victor Ponta: PSD nu se va opune numirii lui Eduard Hellvig la şefia SRI

Parlamentarii PSD nu se vor opune propunerii făcute de șeful statului pentru conducerea SRI - Eduard Hellvig, a reiterat, luni, președintele partidului, premierul Victor Ponta.

02 mart. 2015, 11:32
Victor Ponta: PSD nu se va opune numirii lui Eduard Hellvig la şefia SRI

„Parlamentarii PSD nu se vor opune propunerii făcute de președintele Iohannis pentru conducerea SRI, dorind însă, în același timp, să avem un tip de colaborare în care toate funcțiile de conducere în instituțiile statului să nu aparțină unui singur partid — un deziderat pe care cred că l-a avut tot electoratul anul trecut”, a declarat Ponta, la finalul reuniunii Biroului Permanent Național al PSD, scrie Agerpres.

El a remarcat totodată că, în cadrul comisiilor de cod electoral și de revizuire a Constituției, s-a avansat foarte mult pe sistemul de vot, pe măsurile concrete privind transparentizarea și deschiderea sistemului politic.

„Și PSD a fost cel care a votat pentru și chiar în colaborare cu societatea civilă a sprijinit cele mai importante modificări în acest sens. De asemenea, sperăm ca odată cu desemnarea în ședință comună a reprezentanților PNL în comisia pentru revizuirea Constituției să putem să repornim procesul de revizuire și proiectul, așa cum a fost prezentat de către USL la acel moment, (…) să intre pe ultimii pași pentru adoptarea în Parlament și, după aceea, prin referendum„, a adăugat Ponta.

În ceea ce privește principala acțiune guvernamentală, premierul a arătat că, dincolo de faptul că la 1 martie au intrat în vigoare măririle de venituri pentru profesori, așa cum a fost agreat în acordurile sociale și așa cum a fost prevăzut în bugetul de stat, va exista un prim bilanț referitor la modul în care sunt făcute încasările pe primele două luni.

„Există o depășire netă a previziunilor, pe baza cărora s-a format bugetul prin combaterea evaziunii fiscale și prin folosirea mai bună a Direcției Antifraudă și Administrației fiscale, în așa fel încât să putem să avansăm la sfârșitul acestei luni cu proiectul de cod fiscal și cod de procedură fiscală, să fie transmise către Parlament și să le discutăm în aprilie cu partenerii internaționali ca să luăm măsurile de dezvoltare și relaxare fiscală pe care le-am propus deja„, a menționat Victor Ponta