Victor Ponta: PSD readuce România în epoca medievală şi face din toată ţara un Teleorman

Fostul premier Victor Ponta susţine că PSD readuce România în epoca medievală şi transformă ţara în Teleorman, spunând că actuala guvernare este o ruşine pentru orice om care ţine cu social-democraţia.

23 mai 2018, 19:15
Victor Ponta: PSD readuce România în epoca medievală şi face din toată ţara un Teleorman

Eu dacă zic că domnul Dragnea a luat lacul Belina, el zice că atac PSD-ul şi eu nu înţeleg, că nu a luat PSD-ul lacul Belina. Dacă eu zic că se duce la Tribunal, zice că atac PSD-ul, păi nu se duce PSD-ul, se duce domnia sa. Nu o să mă auziţi să spun că PSD-iştii sunt răi, cum să fie răi şi eu am fost şi sunt, sigur, social-democrat (…) În 2010 toată lumea zicea să nu ne batem cu Băsescu, că e tare, ne face, ne omoară. Mi se pare mai rău Dragnea decât Băsescu, dar mi se pare un adversar mai greu Băsescu decât Dragnea„, a afirmat Ponta într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

El spune că actuala guvernare este o ruşine pentru orice om care ţine cu social-democraţia: „Eram mândru că sunt la PSD. Spuneau că suntem corupţi, comunişti, răi, dar nu a spus nimeni că suntem proşti (…) Guvernarea actuală este o ruşine pentru orice om care ţine cu social-democraţia şi cu PSD-ul„.

Ponta a afirmat că îşi doreşte ca PSD să se trezească, dar crede că acest lucru se va întâmpla după alegerile parlamentare din 2020, când partidul va înregistra cel mai slab scor din istoria sa.

Citeşte şi Partidul lui Victor Ponta mai ia doi parlamentari de la PSD. Unul dintre ei a fost ministru

Aş vrea să nu se treazească în ianuarie 2021 cu cel mai slab scor din istoria sa. Am fost în PSD şi în 2007, când a luat 23 la sută la europarlamentare, şef de campanie domnul Dragnea. Altfel are mână bună, şi pe Geoană şi pe mine ne-a scos preşedinţi. Probabil acum dacă candidează domnia sa o să iasă în sfârşit. O să iasă din primul tur. Mi-aş dori ca lucrurile să se schimbe în bine în ceea ce priveşte conducerea PSD„, a precizat fostul premier.

El a mai susţinut că PSD este partidul care readuce România în epoca medievală şi care face din toată România un Teleorman: „Sunt şi lucruri cu care nu sunt deloc de acord, cu pornirile astea feudale. Deodată ne luptăm cu Uniunea Europeană, cu băncile, cu privaţii, cu Banca Naţională, e un discurs…E adevărat, la Viktor Orban a prins bine, dar nu cred că e direcţia bună a României. Cred că ne-am chinuit toţi anii trecuţi să fim partidul care moderniza România şi acum văd că e partidul care readuce România în epoca medievală şi care face din toată România un Teleorman. Să fie foarte clar, îi iubesc pe oamenii din Teleorman, dar de 22 de ani sunt conduşi de acelaşi om şi au trecut pe primul loc la cel mai sărac judeţ din România„.

Întrebat dacă se va întoarce în PSD dacă Liviu Dragnea nu va mai conduce acest partid, Ponta a răspuns: „Nu dacă, ci când. Nu ştiu când pleacă, sincer, în cel mai rău caz va pleca în ianuarie 2021, ceea ce ar fi păcat pentru PSD şi pentru România. Oricând PSD va avea o conducere care să se reîntoarcă la ceea ce am învăţat noi când am intrat în PSD, sigur că discutăm toţi cu ei„.