Partidul lui Victor Ponta mai ia doi parlamentari de la PSD. Unul dintre ei a fost ministru

Partidul Pro România, fondat de Victor Ponta şi Daniel Constantin, mai transferă doi parlamentari de la PSD. Fostul ministru al Turismului din Guvernul Tudose, Mircea-Titus Dobre, a anunţat trecerea la Pro România, alături de Gabriela Podaşcă, fost secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, fost şef al biroului de presă al PSD.

RomaniaTV.net
23 mai 2018, 15:45
Partidul lui Victor Ponta mai ia doi parlamentari de la PSD. Unul dintre ei a fost ministru

Am chemat (în Pro România – n.r.) oamenii care sunt sătui de promisiunile nerespectate de PSD. Motiv pentru care Mircea Dobre, vechiul meu bun prieten, ni s-a alăturat proiectului„, a declarat Victor Ponta, într-o conferință de presă susținută la Constanța alături de cei doi foști deputați PSD, potrivit cotidianului local replicaonline.ro.

În total, Pro România are 10 deputaţi, aşa că va fi formulată solicitarea privind înfiinţarea grupului parlamentar, a adăugat Ponta.

„Poate că o să spună colegii că sunt traseist politic, dar nu este aşa. Plec dupa 19 ani din partid. Un singur om a confiscat parlamentul şi guvernul. Nu o să vorbesc niciodată urât de PSD-işti adevăraţi. La ora actuală nu mai vorbim de PSD, partidul a fost confiscat. Victor îmi permite să vorbesc, până acum nu mi se permitea„, a declarat și Mircea Dobre, în conferinţa de presă.

Mircea-Titus Dobre a fost unul dintre miniştrii care au rămas alături de Mihai Tudose până în clipa demisiei acestuia.

Gabriela Podaşcă a intrat în politică prin intermediul lui Victor Ponta, fiind consilierul acestuia în perioada 2008-2012. După ce a fost aleasă pe lista USL în 2012, în 2016 nu a mai prins loc de deputat. A ajuns totuşi în Parlament în urma demisiei unor colegi.

Marţi, deputata de Brăila Marilena Meiroşu şi-a dat demisia din PSD şi a semnat adeziunea la Pro România. Anterior, la Pro România au trecut deputatul PSD Cătălin Nechifor şi deputatul PMP Ion Tabugan.