EXCLUSIV – Victor Ponta pune tunurile pe Cîțu și Voiculescu, în scandalul privind achiziția de vaccinuri anti-Covid: „Trebuie să fim corecți, să aflăm adevărul, iar ei să-și ducă rușinea și ticăloșia mai departe”

Victor Ponta a avut o primă reacție în scandalul vaccinurilor de un miliard de euro. DNA a cerut începerea urmăririi penale împotriva fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, în dosarul vaccinurilor anti-COVID. Prejudiciul este de 1 miliard de euro.

23 nov. 2023, 20:22
EXCLUSIV – Victor Ponta pune tunurile pe Cîțu și Voiculescu, în scandalul privind achiziția de vaccinuri anti-Covid: „Trebuie să fim corecți, să aflăm adevărul, iar ei să-și ducă rușinea și ticăloșia mai departe”

Victor Ponta a subliniat că subiectul e de interes pentru toți românii fiindcă au fost afectați de pandemia de Covid. „Nu vreau să fim la fel de ipocriți și ticăloși ca ei”, a spus fostul premier la RomâniaTV.

Citește și Vlad Voiculescu, prima reacţie în scandalul vaccinurilor de un miliard de euro. Cine a decis, de fapt, achiziţia: „Există înregistrări ale şedințelor de guvern şi documente”

Victor Ponta: „Vreau ca noi să nu fim la fel de ipocriți și de ticăloși ca ei”

„Sunt două lucruri diferite:

1. Fondul dosarului. E ceva foarte important. S-au impus restricții pentru toată populația României, a fost o perioadă în care firme s-au închis, oamenii au avut foarte mult de suferit. Dacă, într-adevăr, cineva a făcut bani și au abuzat de o situație de urgență, sunt dovediți, că e vorba de Cîțu, de Voiculescu sau altcineva, atunci e foarte important pentru noi toți că ne-a afectat pe noi toți situația de atunci. Ține de istoria noastră, de experiența recentă. Dacă DNA dovedește că e vorba de cei mai înalți funcționari, ministru, prim-ministru, atunci e un caz istoric.

2. Eu tocmai asta am spus. Nu vreau să fim ca USR-iștii care au crezut că făcându-ne dosare la toți adversarii politici, că țipând „demisia”, „penalii”, asta le ascunde lipsa lor de competență, hoția, răutatea. Eu vreau să spun că dacă un judecător va zice că Florin Cîțu sau Voiculescu au făcut ceva rău atunci trebuie să răspundă poltic și ei. Metoda lor pe care au folosit-o, folosită și de Monica Macovei, trimisă în judecată pentru acel accident… iată că au folosit-o Voiculescu împotriva marilor profesori din medicina românească, noi nu trebuie să fim ca ei, trebuie să fim corecți, să aflăm adevărul, iar ei să-și ducă propria rușine și propria ticăloșie mai departe.

Haideți să vă închipuiți că în locul lui Cîțu și al lui Voiculescu era premier Grindeanu, Tudose, Dăncilă sau Ciolacu sau era ministru Rafila, păi cine ieșea în această seară la toate televiziunile să ceară demisia? Ghinea ieșea. Năsui, Voiculescu. Tocmai de asta vreau ca noi să nu fim la fel de ipocriți și de ticăloși ca ei. Bănuiesc că DNA o avea niște probe. În unele dosare n-a avut probe, în dosarul meu n-a avut probe și asta au spus judecătorii. În dosarul lor, nu știu, or să spună niște judecători. Dar repet, ce s-a întâmplat în perioada pandemiei ne privește pe toți, așa cum distrugerea elitei medicale din România a fost realizată de domnul Vlad Voiculescu care urmează să fie cercetate și asumate responsabilități. Altfel, v-am zis, dacă erau de la PSD sau AUR, păi ei erau primii pe la toate televiziunile, erau în Piața Victoriei, să ceară demisia. Acum că li se întâmplă lor, e dosar politic. Ei între ei și-au făcut dosare sau cine?”, a declarat Victor Ponta la RomâniaTV.

DNA a cerut începerea urmăririi penale față de Cîțu, Mihăilă și Voiculescu

DNA a cerut ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă în dosarul vaccinurilor anti-COVID. Prejudiciul este de 1 miliard de euro.

Citește și EXCLUSIV | George Simion, reacție la scandalul vaccinurilor: ”Să ne uităm în conturile lor bancare! Se dovedește tot ce am acuzat”

”În conformitate cu prevederile constituționale și legale, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României și Senatului României pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față de trei persoane, cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, forma participației penale fiind autoratul și, respectiv complicitatea”, a transmis DNA.

Procurorii anticorupție au cerut începerea urmăririi penale față de cei trei pentru că ”la data de 17 iunie 2020, Comisia Europeană a lansat Strategia europeană privind accelerarea dezvoltării, fabricării și distribuției vaccinurilor împotriva COVID-19 prin care propunea o abordare centralizată pentru achiziția unor opțiuni viabile de vaccinuri și care a presupus negocierea de către Comisia Europeană a unor acorduri de achiziție anticipată cu producătorii de vaccinuri în numele statelor membre”.