Victor Ponta, reacție dură după ce a aflat că România a nu va intra în Schengen: ”Îmi dau eu demisia! Doar nu credeți că o fac alții”

Victor Ponta a reacționat dur joi după ce a aflat că România nu va intra în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Fostul premier al României spune că va demisiona, așa cum i s-a cerut și în cazul Colectiv, făcând aluzie la faptul că e singurul premier care și-a asumat consecințele unui eșec.

08 dec. 2022, 16:07
Victor Ponta, reacție dură după ce a aflat că România a nu va intra în Schengen: ”Îmi dau eu demisia! Doar nu credeți că o fac alții”
Victor Ponta

Victor Ponta a reacționat dur după ce a aflat că România nu va intra în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Fostul premier al României spune că va demisiona, așa cum i s-a cerut și în cazul Colectiv, făcând aluzie la faptul că e singurul premier care și-a asumat consecințele unui eșec.

Citește și Tomac: Blocarea aderării României la Schengen este cea mai mare umilință la care suntem supuși în calitate de stat membru al UE

„Demisia Ponta ! Imi dau demisia eu – doar nu credeti ca altcineva isi da demisia! Sincer – nu ma bucur deloc de acest nou esec al celor care conduc Romania prin decizia “Stapanilor” din afara si cu votul “focilor nervoase” . Romanii si Romania chiar meritau sa fie in Schengen! Dar …. Astia sunt – cu ei defilam ! Doar in Romania “ echipa care pierde nu se schimba”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Reacția fostului premier vine la scurt timp după ce Austria a votat joi în Consiliul JAI împotriva admiterii României în Schengen, iar Olanda a votat împotriva admiterii Bulgariei care e cuplată cu România fiind evaluate împreună.

Astfel, România şi Bulgaria rămân deocamdată în afara spaţiului Schengen. Austria şi Olanda au votat împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen. În schimb, Croaţia a fost acceptată.

Citește și Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen: Toate companiile de stat şi toate firmele care au conturi la Erste şi la Raiffeisen să le închidă de urgenţă