Victor Ponta: Reducerea CAS, vitală pentru crearea de locuri de muncă

Premierul Victor Ponta a reiterat miercuri, în cadrul ședintei de Guvern, nevoia reducerii CAS, în contextul în care reducerea contribuţiilor de asigurări sociale ar facilita crearea de noi locuri de muncă. Totodată, primul-ministru s-a arătat încrezător în șansele ca această măsură să fie adoptată, reducerea CAS beneficiind în acest moment atât de sprijin politic, cât și de sprijinul mediului de afaceri.

23 iul. 2014, 10:27
Victor Ponta: Reducerea CAS, vitală pentru crearea de locuri de muncă

„Am prezentat ieri situația economică a Romaniei din ultimii ani, cu tendințele de dezastru din 2009, 2010 și 2011 și redresarea din 2012. Marea provocare acum este crearea de locuri de muncă. Avem și sprijinul mediului de afaceri, dar și un sprijin politic pentru votarea reducerii CAS a doua oară în Parlament, dacă președintele va retrimite această lege”, a declarat Victor Ponta în cadrul ședinței de Guvern de miercuri.

De altfel, în acest moment, retrimiterea legii CAS în Parlament nu este susținută decât de PMP, președintele PDL, Vasile Blaga afirmând că nu sprijină propunerea celor de la Mișcarea Populară.

„Noi am votat în unanimitate în Parlament, şi noi şi colegii de la liberali, pentru această măsură„, a mai spus Vasile Blaga.

Consilierul economic al premierului, Cristian Socol a comentat dezbaterile privind reducerea CAS, considerând ca discuțiile din ultima perioadă reflectă ciocnirea a două moduri de gândire.

„Se produce o ruptură. Dezbaterile pe reducerea CAS reflectă ciocnirea a două moduri de gândire. Unul înclinat spre austeritate, cu obiectivul încadrării contabile în cifrele de deficit și altul care de-abia se naște, de tipul viziunii macroeconomice – dezvoltare, viziune integrată privind măsuri de creștere a potențialului economiei, investițiilor și crearea de noi locuri de muncă„, a afirmat Socol.