Victor Ponta, revoltat: „A ajuns Zelenski să ne dea palme!” / „România nu are de ce să fie în criză, așa cum zice Iohannis!” | EXCLUSIV

Duminică seara, la România TV, Victor Ponta a avut un discurs suveranist în emisiunea lui Ioan Korpos. Fostul premier a avertizat că țara noastră nu mai reprezintă nimic la nivel european, cu atât mai puțin la nivel mondial. 

29 ian. 2023, 21:45
Victor Ponta, revoltat: „A ajuns Zelenski să ne dea palme!” / „România nu are de ce să fie în criză, așa cum zice Iohannis!” | EXCLUSIV
Victor Ponta, despre prigoana românilor din Ucraina

Victor Ponta s-a dezlănțuit duminică seara, la România TV.

„Ne dă palme și Zelenski, pe bune! ‘Nu mai aveți voie să învățati de pe abecedar, folosiți caractere chirilice! Nu mai aveți voie cu preoți români în biserici, vă dăm noi ucraineni.’

Bani nu mai sunt. Dar ne-a spus ministrul Boloș (n.r. – ministrul PNL de la Dezvoltare), că sunt 6 miliarde la BNR. Păi la ce ne trebuie dacă nu sunt la oameni, la firmele românești? Se mai dau pe la autostrăzi în general, pe la firme străine în general, doar la unul român, care face o treabă foarte bună”, a declarat Victor Ponta, la România TV.

 

Klaus Iohannis, făcut praf de Victor Ponta

 

De asemenea, fostul premier a profitat de ocazie și l-a ridiculizat pe Klaus Iohannis.

PSD trebuie să ia măsuri, unele bune, dureroase, pe zona economică. Că stăm să vedem ce chef are Iohannis, dacă aruncă paltonul sau nu… După nouă ani am văzut. Domnul Ciolacu va fi al nouălea premier de pe vremea lui Iohannis. Dacă aș schimba de nouă ori premierul și mereu ne-a fost mai rău, poate-l lăsa pe Ciolacu să-și termine mandatul.

(…) Fac un comentariu pentru foci. ‘Votați să va scap de PSD!’. A pus (n.r. – Iohannis) trei premieri de la PSD. O să-l pună și pe al patrulea. Atât au în minte focile. Sincer, ca și competență administrativă (…) la PNL e jale”, a mai transmis Victor Ponta.

 

Victor Ponta: „Dacă suntem deștepți, nu are România de ce să fie într-o criză, că nu suntem in mijlocul deșertului”

 

În opinia lui Victor Ponta, crizele despre care vorbește Klaus Iohannis sunt create în mod artificial.

„Avem și hidrocentrale, și centrale nucleare, și pe cărbune, și regenerabile, și ne zice Iohannis că suntem într-o criză. De ce? De proști, mă scuzați! Dacă suntem deștepți, nu are România de ce să fie într-o criză, că nu suntem in mijlocul deșertului.

(…) M-am simțit umilit de președinte că ne-a spus ‘nu protestați, nu boicotați!’ (n.r. – afacerile austriece, după eșecul aderării la Schengen). (…) ‘Nu, nu supărăm Austria!’ Nu-l înțeleg”, a mai comentat Ponta.