Mihai Tudose (PSD), gata să revină în Guvern: „Voi accepta, cu o condiție”

Mihai Tudose, fostul premier al României, a răspuns public invitației lui Marcel Ciolacu, de a reveni în Guvern. Europarlamentarul a declarat că în urma rotativei din mai, va accepta, însă cu o singură condiție.

28 ian. 2023, 08:54
Mihai Tudose (PSD), gata să revină în Guvern: „Voi accepta, cu o condiție”

Pentru formarea guvernului de coaliție, cu premierul PNL la manșă, Mihai Tudose a refuzat să revină în guvern, a recunoscut acesta. Totuși, nu se va mai putea da la fund și când PSD va da premierul.

În plus, Mihai Tudose a impus o condiție importantă, pentru a reveni în componența executivului: Marcel Ciolacu să-și asume funcția de premier al României.

„Dacă îmi permite domnul președinte Ciolacu, am să spun o discuție pe care am avut-o doar eu cu domnia-sa, știi la ce mă refer, Marcel, am avut mai multe discuții pe această temă și la formarea primului guvern de coaliție, iar răspunsul meu a fost ‘Nu, nu mă interesează’. E corect până aici?

Domnia-sa a insistat, și domnul Stănescu a insistat ș.a.m.d. I-am spus atunci domnului președinte Ciolacu că într-o singură situație nu pot să-l refuz, atunci când vine el prim-ministru, fiindcă și el atunci când eu am fost prim-ministru n-a zis că nu vine alături să facem o echipă, să muncim alături unul de celălalt pentru Guvern, pentru țară. În condițiile în care domnia sa îmi solicită acest lucru, nu am ce face și voi accepta. De aici încolo, mingea e la el”, a declarat Mihai Tudose, la Brăila, în urma alegerilor interne.

 

PSD va câștiga toate alegerile în 2024, crede Marcel Ciolacu

 

Marcel Ciolacu își pune mari speranțe în Mihai Tudose și crede că PSD va câștiga toate alegerile programate pentru 2024.

„Se apropie alegerile, vor fi patru rânduri de alegeri în acelaşi an şi întotdeauna intervine manipularea şi de această dată eu cred că ne-am învăţat foarte bine lecţia.

Da, cred că vom câştiga toate rândurile de alegeri, pentru că suntem singura formaţiune politică coerentă, cu un program, cu specialişti şi cu soluţii”, a comentat Ciolacu.

 

Mihai Tudose, fost premier al României

 

De-a lungul timpului, Mihai Tudose a îndeplinit funcția de ministru al Economiei, în 2017, timp de patru luni, iar cea de premier în 2017-2018, timp de șapte luni. Primul mandat de parlamentar l-a obținut în anul 2000. Funcția de europarlamentar o ocupă din iulie 2019.

De-a lungul timpului, Mihai Tudose a fost membru PDSN (1992-1993), PSD (1993-2019), PRO România – Partidul lui Victor Ponta (ianuarie – decembrie 2019) și din nou PSD (ianuarie 2020 – prezent).