Victor Ponta: România, între două tabere în UE. Cu ţările vecine nu vrem, stăm cu coada pe sus

Victor Ponta a declarat la dcnews că o problemă cu adevărat importantă pentru România este reprezentată de cele două tabere care împart Europa şi nu ne scandalurile şi dosarele cu care este preocuptaă, în prezent, clasa politică de la noi. 

RomaniaTV.net
14 mart. 2017, 11:09
Victor Ponta: România, între două tabere în UE. Cu ţările vecine nu vrem, stăm cu coada pe sus

Eu cred că România a picat între toate bărcile în Europa. Lucrurile sunt decise, Franța, Germania, țările nordice vor avea un grup al lor bazat pe cine este în zona euro, cine este în Senghen, cine are politici fiscal bugetare conform pactului fiscal, cine are PIB. Noi nu facem parte, degeaba zice domnul Iohannis, domnul Grindeanu, domnul Cioloș care și-a adus aminte că suntem în Europa„, a declarat fostul președinte PSD pentru DCnews.

Acesta a adăugat faptul că România aspiră la lucruri imposibile, susținând că a doua ligă formată din tările vecine ne-ar primi în grupul lor.

E ca și cum ne-am tot certa că noi vrem să fim în Champions League cu Barcelona și Real Madrid. Nu ne primesc, nu suntem de nivelul lor. În a doua ligă, liga regională, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, la care cred că se va adăuga și Bulgaria, nu vrem noi, stăm cu coada pe sus„, a spus Victor Ponta pentru DCnews.

Victor Ponta susține că România nu este reprezentată cum ar trebui în Europa:  „Merge un președinte care merge degeaba, pentru că nu are instrumentele instituționale”, a subliniat acesta.