Victor Ponta: România va trebui să recunoască Kosovo. În Siria este un regim ilegitim şi criminal

Publicat: Miercuri, 28 August 2013 11:42 // Actualizat: Miercuri, 28 August 2013 11:42 // Sursa: Mediafax

Premierul Victor Ponta a spus, miercuri, la reuniunea naţională a diplomaţiei române, că nu s-a ferit să afirme că România trebuie să recunoască independenţa Kosovo şi că în Siria este un regim "ilegitim şi criminal" deoarece autorităţile trebuie să fie alături de aliaţii europeni şi transatlantici.

"Nu m-am ferit să spun că România va trebui până la urmă să recunoască Kosovo şi să fie alături de aliaţii noştri europeni şi trans-atlantici, nu m-am ferit niciodată să spun că România trebuie să accepte că în Siria este un regim ilegitim şi criminal.

Citeşte şi Băsescu: România s-a abţinut la decizia de începere a negocierilor UE privind un acord pe Kosovo

Sunt lucruri care ţin până la urmă de un sistem democratic care funcţionează şi vreau să rog pe ambasadori să nu fiţi încurcaţi dacă vedeţi poziţii uneori diferite ale diverselor instituţii. Avem o procedură constituţională, Guvern, Parlament, Preşedinte, în care deciziile se iau, dar eu încerc să gândesc pe termen mediu şi lung, chiar dacă, sigur, termenul scurt este uneori mai important", le-a spus Ponta diplomaţilor.

Citeşte şi Ponta: România va fi solidară cu alianţa ţărilor democratice pentru o eventuală intervenţie în Siria

Ulterior, într-o declaraţie acordată presei, Ponta a spus că România va fi solidară, ca întotodeauna, cu alianţa ţărilor democratice în ceea ce priveşte o eventuală intervenţie militară în Siria, deciziile urmând să fie luate la nivel european, la NATO şi în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 aug 16:53
...decat Basescu, tocmai pe aceasta tematica (ce ne afecteaza, intern, mai mult decat chestiunea siriaca), afirmand ca “Romania va trebui pana la urma sa recunoasca Kosovo”, precum si faptul ca in Siria ar exista un regim criminal.  Bineinteles ca, institutional,...
1
EUR
4.7785
RON
07 Dec
noapte -2 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H