Victor Ponta s-a întâlnit cu românii din Bruxelles

Victor Ponta, Preşedintele Partidului Social Democrat, a participat vineri, 25 noiembrie 2011, la întâlnire cu comunitatea românilor din Bruxelles-ul european, se arată într-un comunicat de presă.

RomaniaTV.net
26 nov. 2011, 11:07
Victor Ponta s-a întâlnit cu românii din Bruxelles

La evenimentul organizat de PSD Belgia au participat atât români care lucrează în instituţiile europene, cât şi români care îşi desfăşoară activitatea în sectorul privat al afacerilor europene din Bruxelles. Au prezentat expuneri şi europarlamentarii Viorica Dancilã, Adriana Ţicãu, Cãtãlin Ivan şi Ioan Enciu, precum şi deputata Aura Vasile.

Prezent la dezbateri, Cristian Rizea, preşedintele PSD Diaspora, menţiona: „Diaspora românească este cooptată şi integrată acum în mişcarea politică social-democrată. O viziune politică de stânga, pe termen lung, nu poate şi nu trebuie să facă abstracţie de românii care trăiesc în Diaspora”.

. „Bruxelles a devenit capitala de facto a Uniunii Europene şi este normal ca PSD să trateze cu multă atenţie ideile românilor de aici. Cadrului legislativ în domeniul afacerilor europene în România trebuie adaptat la realităţile contemporane, iar cooptarea românilor din Bruxelles în acest mecanism este de o importanţă vitală”, accentua Dan Luca, Preşedinte PSD Belgia şi vicepreşedinte PSD Diaspora.