Victor Ponta: „Salut protestele, dar resping violenţa!”

Copreşedintele USL, Victor Ponta, a comentat acţiunile de sâmbătă, din mai multe oraşe, transmiţând şi un mesaj către oamenii care au ieşit în stradă. În cadrul unei emisiuni la România TV, Ponta a reînnoit apelul la evitarea violenţelor şi a avertizat protestatarii să nu dea curs unor eventuale provocări la violenţe.

RomaniaTV.net
14 ian. 2012, 18:26
Victor Ponta: „Salut protestele, dar resping violenţa!”

„Îi respect pe toţi românii care au ieşit în stradă pentru a-şi exprima părerea. Este nevoie ca vocea lor să fie auzită, pentru ca ei sunt cei care au transmis acest mesaj extraordinar de solidaritate cu doctorul Arafat, în aceste zile. Am însă îndemnul ca toţi cei care ies în stradă să fie atenţi la provocări şi să respingă total orice gest de violenţă. Mesajul pe care îl transmit românii trebuie să nu fie alterat de gesturi extreme, care i-ar putea da şansa preşedintelui Băsescu să ignore în continuare vocea majorităţii!”

Acest mesaj al liderului PSD a fost transmis pe propria pagină de Facebook, ca un îndemn către susţinătorii săi.

Ulterior, într-o intervenţie telefonică la România TV, Ponta a afirmat că nu se va alătura manifestanţilor din Piaţa Universităţii pentru ca puterea să nu acuze că protestele sunt o manevră politică. „Traian Băsescu şi oamenii lui atât aşteaptă, să ne vadă acolo pe mine şi pe Crin Antonescu”, a spus preşedintele PSD.

Acesta a avertizat şi asupra pericolului unor provocări la violenţă de către oameni trimişi de cei aflaţi la putere. „Se practică chestia asta ca înainte de 1989. Oamenii trebuie să fie foarte atenţi pentru că regimul Băsescu nu va pleca de bunăvoie”, a comentat Ponta.