Victor Ponta scrie Fundației Konrad Adenauer în legătură cu folosirea în scop electoral de către ACL a IICCMER

Premierul Victor Ponta i-a transmis luni o scrisoare lui Sven-Joachim Irmer, directorul Fundației Konrad Adenauer pentru România și Republica Moldova, în care îi solicită poziția față de numirea și activitatea lui Radu Preda în fruntea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului (IICCMER). Victor Ponta amintește că numirea lui Preda s-a făcut la propunerea reprezentantului Fundației Konrad Adenauer, un susținător al PDL și PNL.

RomaniaTV.net
10 nov. 2014, 10:54
Victor Ponta scrie Fundației Konrad Adenauer în legătură cu folosirea în scop electoral de către ACL a IICCMER

Victor Ponta reacționează la demersul electoral al ACL, care a acuzat faptul că IICCMER „a intrat în martie anul acesta pe mâna unui pesedist, Radu Preda, care a blocat seria de investigații începută anul trecut”.

„Am luat act cu surprindere de poziția Alianței Creștin-Liberale (ACL), formațiune compusă din două partide politice – PDL și PNL – membre ale PPE, beneficiare ale sprijinului dumneavoastră, referitoare la domnul Radu Preda, președintele IICCMER”, se arată în scrisoarea adresată de premier lui Sven-Joachim Irmer.

„Așa cum vă amintiți, domnul Radu Preda a fost numit la conducerea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului la propunerea dumneavoastră, în scopul continuării proiectelor comune”, precizeză premierul Ponta, subliniind totodată că Radu Preda „nu a fost niciodată membru sau simpatizant al PSD”, așa cum a afirmat ACL.

Numirea lui Radu Preda în fruntea IICCMER a vizat depolitizarea instituției și continuarea proiectelor, arată șeful Guvernului. Victor Ponta îi solicită Sven-Joachim Irmer, directorul Fundației Konrad Adenauer, să se pronunțe în legătură cu numirea și activitatea lui Radu Preda în fruntea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.

„Dacă nu îl mai considerați potrivit, o sa-i solicit domnului Radu Preda să se retragă din fruntea IICCMER, pentru ca numele său să nu mai fi folosit în scop electoral de către ACL. Regret că un subiect atât de important și de necesar societății românești, cum este memoria comunismului, care ar trebui să genereze consens și să stimuleze dialogul, este folosit în campania electorală”, își încheie scrisoarea Victor Ponta.

VEZI AICI SCRISOAREA INTEGRALA