Victor Ponta se revoltă: „Trebuie să vorbim doar despre iod şi Ucraina, doar să nu vorbim despre inflaţie, criza economică, distrugerea firmelor româneşti, incompetenţi în funcţii înalte”

Fostul premier Victor Ponta consideră că atenţia opiniei publice este deliberat deviată către teme minore sau care nu sunt urgente pentru România, cum ar fi pastilele de iod pentru prevenţia unui dezastru nuclear sau războiul din Ucraina.

10 aug. 2022, 18:04
Victor Ponta se revoltă: „Trebuie să vorbim doar despre iod şi Ucraina, doar să nu vorbim despre inflaţie, criza economică, distrugerea firmelor româneşti, incompetenţi în funcţii înalte”

În opinia lui Victor Ponta, românii sunt mult mai preocupaţi de creşterea excesivă a preţurilor şi a dobânzilor, dar li se atrage atenţia cu teme prestabilite, astfel încât să nu fie observată incompetenţa conducătorilor ţării sau pentru ca poporul român să nu se revolte.

„Toata povestea asta cu pastilele de iod ( ca vine bomba nucleara peste noi si doar cei cu pastila in buzunar scapa) – inca o manipulare ( “prosteala” sa inteleaga toti) . Nu cred ca vine nicio bomba nucleara – si , daca vine, oricum nu facem nimic cu pastilele alea ridicole. Dar trebuie sa vorbim de Ucraina, de Covid , de cum ajutam Moldova cu pastile de iod ( cand ii ajutam in 2014 cu gradinite, spitale si ambulante nu era bine) – doar sa nu vorbim despre inflatie, criza economica, distrugerea firmelor romanesti , birocratie, nepotism, incompetenti in functii inalte, cumparat de avioane vechi si scumpe pt promovare personala samd !

Eu propun sa dam pastilele de iod doar “focilor fericite” – ei trebuie sa supravietuiasca , noi ceilalti nu contam!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Citeşte şi: Petre Daea, deranjat de „abordări apocaliptice” de la TV: „Când începe pe ecranul televizoarelor că ia foc lanul, că auzi sirene, şi copiii în pântece se sperie. Nu e bine”

Invitat luni în emisiunea Ultima oră de la România TV, fostul premier Victor Ponta a subliniat faptul că economia nu este un subiect de interes la noi în ţară, „probabil pentru că nu e un subiect pentru alegători„. Ponta a spus că măsuri aberante precum mărirea taxelor şi a TVA-ului la microîntreprinderi nu va face decât să îngroape economia României.

„România e atipică pentru că aici subiectul economie nu contează. Eu am realizat acest lucru în pandemie. Toată lumea zicea: să luăm măsuri, ce facem în pandemie – nu începuse încă războiul dn Ucraina – la noi nu era nimeni interesat de economie.

Acum la fel, daca va uitati la declaratiile preşedintelui, ale premierului din ultimele două luni, nu e nicio declaraţie despre ce facem cu inflaţia. A zis dl Iohannis că inflaţia e din cauza lui Putin. Ce facem cu  economia, cu investitorii, cu producătorii români? Păi să ajutăm Ucraina.

Probabil nu e un subiect pentru alegătorii români. În SUA, primul subiect este preţul la carburanţi, al doilea subiect este preţul la şcoli, al treilea subiect salariile şi inflaţia. La noi nu există subiectul ăsta, economia, şi probabil că nu-i interesează pe alegători, nu votează.”, a spus Ponta.

Citeşte şi: Compensarea preţului carburanţilor ar putea fi eliminată. Ciucă: Prețurile au scăzut. La sfârșitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă