Victor Ponta se ţine de glume: Voinea face atac de panică dacă aude de DNA

Premierul Victor Ponta a glumit în legătură cu prezenţa sa la Direcţia Naţională Anticorupţie şi a mai spus că ministrul Voinea ar putea face atac de panică dacă aude de DNA! În schimb, Laura Codruţa Kovesi, şeful SRI şi preşedinta instanţei supreme spun că resimt presiunile publice puternice la adresa justiţiei.

RomaniaTV.net
27 feb. 2014, 14:54
Victor Ponta se ţine de glume: Voinea face atac de panică dacă aude de DNA

„Nu puteam să ratez ocazia de a avea un Breaking News: Victor Ponta la DNA”, aşa a început premierul discursul, pentru ca mai apoi să laude DNA pentru recuperarea prejudiciilor create statului.

„Recuperarea prejudiciului este la fel de importantă. O să-l aduc pe domnul Voinea aici, deşi doar dacă îi spun să vină la DNA, cred că o să aibă un atac de panică”, a mai spus Victor Ponta, potrivit România TV.

Şefii din justiţie au susţinut, însă, că atacurile publice sunt tot mai frecvente şi mai virulente.

„A fost anul în care presiunile publice la adresa procurorilor au inregistrat un trend ascendent. Au avut de soluţionat peste 7.900 de cauze, un număr impresionant. Au fost trimişi în judecată peste 1.000 de inculpaţi. Peste 300 dintre persoanele trimise în judecată au ocupat funcţii de demnitate publică de conducere sau de control”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef DNA.

„Din păcate, multe dintre activităţile bune, desfăşurate în ultima perioadă, au primit drept recompensă atacuri dure, extrem de dure şi nejustificate”, a spus Doina Stanciu. 

Şi şeful SRI a vorbit despre presiunile din exterior.

Marele absent de la bilanţul DNA a fost preşedintele Traian Băsescu.