Victor Ponta: Sper să se rupă coaliţia PSD-ALDE. E spre binele României şi al democraţiei

Fostul prim-ministru Victor Ponta a declarat joi, la RFI, că în PSD există o "nemulţumire uriaşă" legată de modul în care Liviu Dragnea conduce acest partid şi nu exclude posibilitatea ruperii coaliţiei PSD-ALDE, aflată la guvernare.

24 mai 2018, 16:08
Victor Ponta: Sper să se rupă coaliţia PSD-ALDE. E spre binele României şi al democraţiei

Este posibil acest scenariu. Sper să se şi întâmple, pentru binele României şi al democraţiei„, a afirmat Victor Ponta.

El a susţinut, printre altele, că nemulţumirile din interiorul PSD sunt legate, în principal, de impunerea Vioricăi Dăncilă în fruntea Guvernului.

„Este o nemulţumire uriaşă pentru modul de conducere şi pentru impunerea doamnei Dăncilă, în special, atât ca prim-ministru, cât şi ca preşedinte executiv al PSD, impunerea unor alţi oameni care sunt loiali doar grupului de la Teleorman. (…) Doamna Dăncilă, ca persoană, este, categoric, cel mai slab pregătit premier din ultimii 28 de ani iar guvernul său este un guvern de oameni care nu fac altceva decât să încerce, cu greu, să aplice nişte dispoziţii, nişte ordine ale domnului Dragnea sau ale domnului Vâlcov, care nu au nicio legătură cu realitatea”, a apreciat Ponta.

Citeşte şi Liviu Dragnea: Serviciile nu sunt străine de plângerea penală depusă de Ludovic Orban

În opinia acestuia, guvernarea actuală este „slabă, proastă, nepregătită, neprofesionistă”, în fiecare zi dând motive „adversarilor să râdă de Dăncilă şi suporterilor – să se ruşineze de ea”.

Într-un fel, vă spun sincer, îmi este milă de această serie din care doamna Dăncilă nu va putea ieşi, îmi este milă când o văd trasă aproape cu forţa în vizite externe, unde, din păcate, în loc să facă o imagine bună României, se umple de ridicol. Dar, până la urmă, nu uitaţi că doamna Dăncilă a fost pusă de domnul Dragnea în fruntea Guvernului pe un singur criteriu: că este din Teleorman, că este credincioasă domnului Dragnea şi că va face orice spune domnul Dragnea. Este un lucru total la anormal, care poate duce la un singur lucru, şi anume, la un dezastru guvernamental şi politic, pe care, după ce va pleca doamna Dăncilă, cu tot cu domnul Dragnea, să ştiţi că îl vom plăti cu toţii (…) din buzunarele noastre, cu prestigiul României, cu importanţa noastră în Uniunea Europeană. Sunt pagube extrem de mari, care vor rămâne în sarcina noastră în anii care urmează„, a spus Victor Ponta.

El a declarat că, în virtutea experienţei sale politice, are „capacitatea, legitimitatea, dorinţa şi dreptul” de a oferi o alternativă celor care nu se mai regăsesc nici în PSD, nici în PNL.

Toţi cei care stau acum în jurul lui Dragnea fac asta fie pentru a nu pierde nişte funcţii importante, fie de frică (…). Dragnea este primul din istoria PSD care are o cotă de încredere la un sfert din partid şi care în realitate este o ghiulea de piciorul partidului. Dar, în acest moment deţine puterea, ştie să o administreze. (…) Dar, dacă rămâne în continuare la conducerea PSD, va duce partidul către catastrofă şi asta este rău în general pentru PSD şi pentru echilibrul politic„, a mai spus fostul preşedinte social-democrat.