VICTOR PONTA: „Ştiu de la domnul Iliescu. Cel mai tare eşti iubit când eşti ales şi când pleci din funcţie”

Victor Ponta a susținut, miercuri, înainte de şedinţa CEx, în care s-a ales înlocuitorul său în funcţia de preşedinte al partidului, că PSD nu este împărțit în două tabere, iar el va sprijini conducerea formaţiunii din postura de premmier. Ponta a evitat să spună pe cine susţine în Liviu Dragnea şi Rovana Plumb şi nici nu a admis că ar exista o a treia candidatură, cea a Ecaterinei Andronescu. 

22 iul. 2015, 12:41
VICTOR PONTA: „Ştiu de la domnul Iliescu. Cel mai tare eşti iubit când eşti ales şi când pleci din funcţie”

Victor Ponta a precizat, înainte de şedinţa CEx, că PSD este unit și va fi unit și după votul din Comitetul Executiv Național, în care președintele Consiliului Național, Rovana Plumb, și coordonatorul politic, Liviu Dragnea.pentru funcția de președinte interimar candidează 

„PSD nu este un partid împărțit în două tabere. PSD este unit și după votul de astăzi. Important este că suntem în continuare primul partid, prima forță politică și electorală a țării, că guvernăm și eu cred că atunci când se va trage linie va fi una dintre cele mai bune perioade de guvernare a țării. (…) Cine va fi președinte trebuie să se concentreze pe partea de activitate politică a partidului. Îi asigur că îi voi sprijini cu activitatea guvernamentală. (…) Voi sprijini conducerea PSD pentru că toți m-au sprijinit cât am fost lider al PSD”, a arătat Victor Ponta, înainte de ședința Comitetului Executiv Național, care are loc la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că vrea să-și ducă mandatul la bun sfârșit. „Eu vreau să îmi duc la bun sfârșit un mandat în care oamenii, la final, să spună că pe vremea Guvernului PSD-UNPR-ALDE, a Guvernului Ponta, nu doar că nu ne-a tăiat nimeni niciun leu, ci a adăugat, dar este perioada în care ne-am relansat economic, în care s-a plătit tot ceea ce a tăiat vechiul Guvern”, a spus Ponta.

CITEŞTE ŞI ŞEDINŢĂ PSD. Dragnea şi Plumb îşi dispută şefia partidului. Ecaterina Andronescu, a treia variantă 

Întrebat dacă Ecaterina Andronescu, Ponta a spus: „Nu ştiu, vedem înauntru. Eu voi sprijini conducerea partidului”.

La începutul şedinţei, Victor Ponta a ţinut să le mulţumească colegilor pentru sprijinul acord pe perioada în care a condus PSD.

„Vreau să vă asigur că atâta timp cât o să fac politică o să fac doar în PSD şi că atâta timp cât voi fi membru al PSD o să sprijin conducerea acestui partid. Mă întreba lumea dacă sprijin pe Rovana, pe Liviu, dacă plec … păi ei m-au sprijinit pe mine cât am fost preşedinte al PSD şi acelaşi lucru îl voi face şi eu faţă de toţi cei prezenţi aici în sală şi cei care veţi lua deciziile în continuare, politic.

Va rog sa ma sprijiniti in continuare. (…) Traditia spune ca dupa ce noi scoatem tara din criza, vin altii si o baga la loc, poate reusim de data asta sa oprim traditia. (…)

Vreau să vă mulţumesc tuturor , să vă spun că cea mai mare onoare pentru mine a fost sa fiu presedinte al PSD. Mai avem foarte multe lucruri de făcut împreună” a spus Ponta, în aplauzele colegilor.  

„Din experienţa domnului preşedinte Iliescu, am învăţat că cel mai tare eşti iubit în ziua în care eşti ales şi în ziua în care pleci din funcţie. În perioada dintre cele două momente, nu-i la fel de simplu„, a completat Ponta, râzând.

Social-democrații s-au reunit pentru a-și alege liderul interimar, după ce premierul Victor Ponta s-a retras de la conducerea PSD, dar și pentru a stabili data la care va fi organizat viitorul Congres al partidului.