Victor Ponta: Sunt foarte bucuros că Republica Moldova a făcut un pas decisiv către Europa

Premierul Victor Ponta s-a declarat bucuros că Republica Moldova a făcut "un pas decisiv către Europa" prin parafarea de către Chişinău, la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
29 nov. 2013, 17:56
Victor Ponta: Sunt foarte bucuros că Republica Moldova a făcut un pas decisiv către Europa

„Acum, noi avem obligaţia să-i ajutăm şi să nu-i încurcăm, adică să nu dăm apă la moară nici domnului Voronin, nici celor care vor să ţină Moldova cât mai departe de Europa”, a afirmat Victor Ponta, vineri, la Ministerul pentru Societatea Informaţională.

În opinia şefului Executivului român, Republica Moldova trebuie ajutată cu asistenţă tehnică, proiecte de infrastructură şi cu sprijin politic.

„Pasul făcut de Moldova la Vilnius este un pas uriaş şi trebuie să fim foarte inteligenţi şi foarte deştepţi în a-i spijini ca acest drum să nu cumva să se întâmple să se oprească undeva, la alegerile din toamna anului viitor. Dacă mai dăm multe declaraţii stupide, s-ar putea să-l ajutăm pe Voronin să câştige alegerile şi s-ar strica tot ce s-a făcut bun până acum”, a subliniat Victor Ponta.