Victor Ponta: Toţi absolvenţii Academiei de Poliţie vor avea un loc de muncă

Premierul Victor Ponta a participat marţi, la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", la festivitatea de absolvire şi de înaintare în grad a promoţiei 2014, asigurându-i pe tineri că vor avea un loc de muncă, pentru că este nevoie de profesia lor şi merită să fie recompensaţi de societate.

15 iul. 2014, 12:45
Victor Ponta: Toţi absolvenţii Academiei de Poliţie vor avea un loc de muncă

Aş vrea să vă felicit pe toţi şi să mă bucur că Poliţia Română este locul în care tinerii şi tinerele îşi pot găsi o carieră şi pot să facă ceva bun pentru ţara lor. Toţi care absolviţi această Academie aveţi un loc de muncă, pentru că este nevoie de dumneavoastră, este nevoie de poliţişti, de jandarmi, de pompieri, de fiecare dintre dumneavoastră„, a spus Victor Ponta în discursul prilejuit de acest eveniment, potrivit Agerpres.

Premierul şi-a exprimat convingerea că promoţiile Academiei dovedesc, în fiecare an, mai mult profesionalism în îndeplinirea atribuţiilor.

Şeful Executivului a subliniat că orice efort pentru ca forţele armatele ale României, Poliţia Română, jandarmii, pompierii să poată să-şi îndeplinească îndatoririle merită să fie recompensat de societate.

Premierul i-a felicitat, deopotrivă, pe absolvenţii din Republica Moldova. „Tot ceea ce încercăm să facem bun de partea aceasta a Prutului, încercăm şi de partea cealaltă şi ştiu că au o misiune dificilă, dar sunt convins că şi-o vor îndeplini exact ca şi dumneavoastră„, a afirmat Ponta.

Dintre absolvenţii Academiei, 446 vor fi repartizaţi astfel: 233 la specializarea Poliţie, 97 la Jandarmerie, 69 la Poliţia de Frontieră şi 48 la Pompieri. De asemenea, 50 de absolvenţi au fost încadraţi la Ministerul Justiţiei – Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Subinspector de Poliţie Loredana Basamac (specializarea Drept) a fost declarată şefă de promoţie a Academiei de Poliţie 2014, având media de absolvire 9,95.