Victor Ponta: Traian Băsescu a avut un ton BĂDĂRĂNESC la adresa Ioanei Petrescu. Discuţiile au fost NEPLĂCUTE

Victor Ponta a declarat, luni, că discuţia cu Traian Băsescu pe tema reducerii CAS a fost una "neserioasă", "neplăcută", şeful statului având "un calendar strict politic". În plus, premierul l-a acuzat pe şeful statului că a avut un ton "destul de bădărănesc" la adresa ministrului Finanţelor, Ioana Petrescu.

14 iul. 2014, 14:56
Victor Ponta: Traian Băsescu a avut un ton BĂDĂRĂNESC la adresa Ioanei Petrescu. Discuţiile au fost NEPLĂCUTE

„Nu a fost nici o discuţie serioasă pentru că preşedintele avea un calendar strict politic. Întâlnirea de azi nu îşi avea rostul. Preşedintele a avut un ton destul de bădărănesc la adresa doamnei Ioana Petrescu, am aflat că studiile de la Harvard nu înseamnă nimic faţă de studiile domniei sale. Au fost discuţii neplăcute”, a spus Victor Ponta.

Ponta a mai spus că acest consultări „nu aveau niciun sens decât un pic de propagandă pentru domnul Băsescu”.

Premierul a adăugat că Traian Băsescu ar putea ataca la Curtea Constituţională proiectul CAS.

Victor Ponta şi Traian Băsescu au discutat, luni, la Palatul Cotroceni, pe tema reducerii CAS cu 5 procente. Întâlnirea a avut loc în contextul în care şeful statului declara miercurea trecută că nu va promulga legea privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale până când Guvernul nu va indica surse convingătoare de compensare a deficitului.

Întâlnirea a durat mai puţin de 30 de minute, iar la discuţii a participat şi ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu.

 
După discuţiile de la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu şi Victor Ponta nu au ajuns la o concluzie pe tema reducerii CAS. Potrivit România TV, întâlnirea a fost una extrem de tensionată. La finalul discuţiilor, premierul a spus: „Nu am stabilit NIMIC! Ne-am certat.”

Conform unor surse citate de România TV, Băsescu s-a certat cu Ioana Petrescu pe „principii economice”, şeful statului lansând un atac la persoană.

Ce a învăţat doamna ministru în facultăţile din străinătate nu înseamnă nimic, ar fi spus Traian Băsescu.