Victor Ponta: Atacul lui Traian Băsescu reflectă o persoană INCAPABILĂ să îşi exercite funcţia VIDEO

Premierul Victor Ponta a reacţionat, joi, pe Facebook după conferinţa de presă susţinută de Traian Băsescu la Cotroceni, spunând că atacurile lansate de acesta arată că este incapabil să exercite funcţia de preşedinte.

RomaniaTV.net
09 oct. 2014, 13:22
Victor Ponta: Atacul lui Traian Băsescu reflectă o persoană INCAPABILĂ să îşi exercite funcţia VIDEO

„Atacul lui Traian Băsescu la adresa magistraţilor, primarilor, pensionarilor, muncitorilor de la Lukoil, precum şi indicaţia referitoare la câţi bani trebuie daţi pentru o operă a lui Brâncuşi reflectă o persoană incapabilă să exercite o funcţie atât de importantă în stat”, a afirmat Ponta, pe Facebook.

Ulterior, Ponta a arătat că declaraţiile făcute de Băsescu „la tulburare, la nervi, în stare precară” nu ajută cu nimic România.

Premierul a precizat că Guvernul analizează problema securităţii energetice cu instituţiile statului şi va lua toate măsurile în acest sens, dar singura ţară din cele 28 state membre ale Uniunii Europene care a recurs la procedura naţionalizării este Ungaria.

Traian Băsescu, replică dură la ameninţarea LUKOIL: E o abordare de tip putinian. Guvernul să preia rafinăria

Preşedintele Traian Băsescu a catalogat, joi, drept inadmisibilă presiunea făcută de reprezentantul companiei Lukoil şi a cerut Guvernului ca dacă mâine Lukoil nu reia producţia să fie pregătit să preia rafinăria de la Ploieşti.

El a susţinut că atitudinea părţii române faţă de Lukoil trebuie să fie „pe înţelesul ruşilor”, avertizând că această companie trebuie să se hotărască: ori respectă legile statului român şi rămâne aici, ori, „dacă vrea legile de la Moscova, se duce acolo”

Preşedintele Traian Băsescu l-a acuzat, joi, pe judecătorul Horaţius Dumbravă că ”minte”, el precizând că îşi menţine integral declaraţia pe care a făcut-o atunci când a dat avizul de începere a urmării penale faţă de cinci foşti miniştri.

Traian Băsescu, după decizia CSM: Sunt magistraţi care ţin să facă politică. S-a făcut un abuz împotriva mea

De asemenea, Traian Băsescu a anunţat, joi, că atacă la Curtea Constituţională proiectul de abrogare a articolului 276 din Codul Penal privind presiunile la adresa justiţiei. 

Preşedintele a mai anunţat joi că retrimite Parlamentului spre reexaminare legea referitoare la pensionarea personalului aeronautic, motivând că acest act normativ este discriminatoriu.

Băsescu retrimite în Parlament legea referitoare la pensionarea personalului aeronautic