Victor Ponta: Trebuie să restricţionăm dreptul de a şofa celor care produc accidente mortale

Trebuie să introducem sancţiuni aspre prin noul Cod Rutier care să restricţioneze dreptul de a şofa în cazul celor care comit accidente grave soldate cu morţi, a subliniat, vineri, premierul Victor Ponta.

04 oct. 2013, 08:55
Victor Ponta: Trebuie să restricţionăm dreptul de a şofa celor care produc accidente mortale

El s-a referit, astfel, la cazul tinerei de 19 ani care a fost lovită chiar pe trecerea de pietoni, marţi seară, pe Bulevardul Iuliu Maniu din cartierul Militari, de un şofer care consumase băuturi alcoolice.

„Un eveniment cu adevărat tragic, care sfâşie inima oricărui părinte! Iată de ce viteza, alcoolul la volan, neacordarea priorităţii trebuie sancţionate mai aspru prin noul Cod rutier! Nu e vorba de bani şi amenzi, ci de sancţiuni şi de restricţionarea dreptului de a reveni la volan. Vreau să le interzicem cât mai repede celor care încalcă legea şi produc adevărate drame unor oameni nevinovaţi să revină imediat pe şosele!”, a postat Victor Ponta pe Facebook.

Şoferul care a omorât-o pe fata de 19 ani este cercetat în stare de libertate, după ce i s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, a declarat, vineri, pentru Agerpres, Andrei Codău, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

În timpul accidentului, şoferul conducea o maşină Dacia Logan care aparţine firmei la care lucrează, o societate comercială cu specific auto din Capitală.

În momentul în care poliţiştii rutieri l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

VEZI SI:

Imagini ŞOCANTE cu fata de 19 ani, lovită de o maşină a ambasadei Rusiei pe trecerea de pietoni