Ponta: USL invită PDL şi UDMR la discuţii privind un nou acord cu FMI şi bugetul pe 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că invită liderii PDL şi UDMR la discuţii privind un nou acord cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană.

RomaniaTV.net
02 sept. 2013, 09:53
Ponta: USL invită PDL şi UDMR la discuţii privind un nou acord cu FMI şi bugetul pe 2014

„Am discutat în USL priorităţile pentru săptămâna aceasta la nivel guvernamental şi parlamentar. Am semnat împreună cu Crin Antonescu două scrisori de invitaţie, una către Vasile Blaga, una către Kelemen Hunor prin care dorim să avem un dialog în perioada imediat următoare, pe două teme: propunerea unui nou acord cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană şi măsurile fiscale care vor sta la baza bugetului pe 2014„, a declarat Victor Ponta.

„Împreună cu miniştrii Daniel Chiţoiu, Liviu Voinea şi Mihai Voicu, suntem deschişi la relansarea unui dialog politic putere-opoziţie pe tema bugetului. Sunt absolut convins că nimeni nu poate refuza o propunere de dialog„, a mai completat Victor Ponta.

De asemenea, Ponta a anunţat că va solicita să prezinte în faţa Parlamentului propunerea privind un nou acord cu instituţiile financiare internaţionale.

”Voi solicita Parlamentului, la jumătatea lunii septembrie, într-un termen convenit de altfel şi cu partenerii noştri internaţionali, să prezint în faţa Camerelor reunite propunerea privind un nou acord cu Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială. De asemenea, am discutat cu cei doi preşedinţi ai Camerelor – dl Antonescu şi Zgonea – în cazul în care, şi în mod sigur va exista după decizia SUA un proces instituţional şi decizional în România, în cadrul CSAT, voi solicita, de asemenea, să prezint Parlamentului poziţia României privind Siria. Cred că în acest fel, încet încet, intrăm într-un sistem european, sistem de control parlamentar al deciziilor Executivului, pregătind sau anticipând şi modificările constituţionale. Îmi doresc, aşa cum mi-am dorit ca şi până acum, ca activitatea Guvernului să fie în mod clar şi evident sub control parlamentar şi deciziile executive, chiar şi când nu se prevede o obligaţie expresă”, a spus Ponta.