Victor Ponta vrea moţiune de cenzură împotriva Guvernului după ieşirea din starea de urgenţă. „Să avem un Guvern de uniune naţională”

Victor Ponta, liderul Pro România, a declarat, marţi, că România are nevoie urgentă de un Guvern de uniune naţională şi a sugerat că trebuie depusă o moţiune de cenzură în cazul în care premierul Ludovic Orban nu îşi dă demisia. 

RomaniaTV.net
12 mai 2020, 19:16
Victor Ponta vrea moţiune de cenzură împotriva Guvernului după ieşirea din starea de urgenţă. „Să avem un Guvern de uniune naţională”

Fostul premier Victor Ponta a declarat că e nevoie de schimbarea Guvernului, altfel criza generată de pandemie se va adânci.

„Cred că ar fi cât mai bine pentru România ca imediat după ce ieșim din starea de urgență, cât mai repede, săptămâna viitoare, luna viitoare, să avem un guvern de uniune națională, un guvern de criză.

Asta ar însemna o moțiune de cenzură, dacă (Ludovic Orban, n.r.) nu își dă demisia.

Am votat în februarie și aș vota din nou, pentru că eu cred că ne îndreptăm către o direcție greșită care ne va costa foarte mult”, a declarat Victor Ponta, la Antena3.

Întrebat cum evaluează măsurile luate în timpul crizei generate de pandemia de coronavirus, Victor Ponta a spus că Guvernul Orban merită nota 4.

„Din punct de vedere medical, nu mă pricep, nu pot să dau note, dar pot să spun doar că mi-aș fi dorit ca specialiștii să fie ascultați mai din timp. (…) Din punct de vedere însă al modului în care s-a raportat statul român la proprii cetățeni în aceste 60 de zile nota mea este 4, de netrecere.

Oamenii au avut următoarea problemă – ce facem cu ratele la bănci cât stăm în casă și respectăm regulile? Ce facem cu utilitățile, pentru că foarte mulți oameni s-au întrebat dacă își vor da toată pensia pentru utilități. Nu s-a făcut nimic din punctul acesta de vedere.

Firmele românești, cele care au cea mai mare nevoie de capital, nu au primit un sprijin în această perioadă pe care alte firme din Europa l-au primit de la propriul stat”, a spus Victor Ponta.

Ponta: „Domnul Iohannis iese şi ceartă PSD. Eu m-am plictisit şi de Iohannis şi de PSD, eu vreau să văd măsuri economice”