Victor Ponta: Vreau să votez Comisia de anchetă a alegerilor din 2009, că vreau să ştiu cum am luat bătaie

Victor Ponta a declarat miercuri la România TV că aşteaptă să se supună la vot în Parlament înfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 pentru că este direct interesat să afle cum a pierdut Mircea Geoană, candidatul PSD, în faţa lui Traian Băsescu.

03 mai 2017, 18:59
Victor Ponta: Vreau să votez Comisia de anchetă a alegerilor din 2009, că vreau să ştiu cum am luat bătaie

Victor Ponta spune că înfiinţarea Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 este necesară şi crede că indiferent cine va fi chemat în faţa ei ar trebui să se prezinte. „Românul are o vorbă: Dacă nu are nimic de ascuns, de ce nu vrea domnule să vină?”, a spus Victor Ponta.

„Vreau să votez comisia aia, dar politic, ca unul care nu am muncit de dragul lui Geoană, ci ca să nu iasă Băsescu. Vreau şi eu să aflu cum am luat bătaie; am fost şi eu implicat şi-s curios, tot nu înţeleg cum s-au pierdut alegerile alea”, a precizat fostul premier.

Legat de întâlnirea organizată acasă la Gabriel Oprea exact în seara numărătorii voturilor de la prezidenţialele din 2009, Victpr Ponta a spus: „Eu nu văd ce faptă penală e că s-au întâlnit seara. O simplă întâlnire nu înseamnă nimic. (…) Vreau să știu cum de am luat bătaie, că e incredibil. (…) Dacă se va face o comisie parlamentară eu sunt convins că cel care va fi şef SRI, DNA etc nu vor participa”, a punctat Ponta.