Victor Ponta: Sunt convins că PSD nu va face alianţă cu PNL. Ce scenariu se pregăteşte după alegerile din decembrie

Victor Ponta ar putea ajunge la Parchetul general. Fostul premier poate fi chemat ca martor în dosarul deschis pentru plagiatul şefei DNA. Se fac investigatii pentru instigare la fals intelectual, iar Victor Ponta anunţă că ştie multe lucruri pe care le va spune procurorilor dacă va fi întrebat.

RomaniaTV.net
02 oct. 2016, 17:56
Victor Ponta: Sunt convins că PSD nu va face alianţă cu PNL. Ce scenariu se pregăteşte după alegerile din decembrie

În urma discuţiilor cu Dragnea şi cuconducerea PSD, eu sunt convins acum că PSD nu va face alianţă cu PNL să-l pună premier pe Cioloş. Dacă aş fi avut această bănuială, nu aş fi candidat la PSD, ci la alt partid. Dar sunt convins că nu mai există niciun fel de posibilitate. Aşa cum eram convins în aprilie-mai că se lucra la Cotroceni ca viitorul guven să fie condus de Cioloş cu guvern PSD-PNL”, a declarat Victor Ponta, la România TV.

„Eu cred că PSD nu va face o asemenea greşeală şi am încredere că Dragnea şi conducerea se vor bate şi eu mă voi bate în campanie ca PSD să aibă voturi cât mai multe şi să facă guvern cu ALDE. Indiferent cât de mari ar fi presiunile, PSD nu va face guvern cu PNL. Nu sunt prezicător, dar aşa cum i-am văzut pe liderii PSD, pe Dragnea, cred că în acest moment nu mai există nicio variantă ca PSD să se pună la remorca PNL şi a lui Cioloş. Există varianta ca PNL să iasă pe primul loc şi să-şi desemneze premierul şi atunic PSD rămâne în opoziţie”, a subliniat fost premier, adăugând că nu mai este valabil scenariul ca Dacian Cioloş să intre în PNL pentru a putea fi în continuare premier, aşa cum a sugerat preşedintele Klaus Iohannis. „Acest scenariu e exclus după 11 decembrie”, a punctat Victor Ponta.

Victor Ponta a menţionat că planul PSD după alegerile parlamentare din 11 decembrie este să facă alianţă cu ALDE pentru a guverna, nu de a-l susţine pe Dacian Cioloş. „Ar fi o trădare a celor care ne votează pe 11 decembire şi tot votul din 11 decembrie ar fi ilegitim. După această perioadă cred că PSD se va bate să facă guvern cu ALDE şi alţi aliaţi, în funcţie de reprezentarea în parlament”,a declarat Victor Ponta duminică seara la România TV.

Ponta este de părere că dosarele scoase în faţă de DNA în cazuri precum cel al lui Vasile Blaga sau cele preconizate a fi deschise pentru Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu sunt scenarii menite să deturneze atenţia de la absenţa unui program de guvernare al partidelor.

„Eu nu ştiu ce a făcut Blaga acum 7-8 ani. Dar, dacă a făcut ceva rău, se ştia de acum un an sau de şase luni. Cred că Blaga stătea în drumul marelui proiect PNL condus de tovarăşa Gorghiu şi atunci l-au dat cu brutalitate deoparte şi nu-mi pare rău pentru el. Că îşi cam merită soarta. Că de un an de zile îi plăcea asta cu dosare, denunţători, lăuda. Până is-a întâmplat şi lui. La fel se întîmplă un lucru Şi anume Dragnea, Tăriceanu, liderii opoziţiei… citim în ziare că urmează să fie chemaţi la DNA pentru dosare de 10 -20 de ani. Alegerile sunt peste 2 luni şi de câte ori mai încercăm să vorbim de programul de guvernare, după 11 decembrie – ce-i interesează pe români e cum va fi cu salariul, cu banii, cu spitalul, şcoala, taxele, drumurile – noi nu apucăm să vorbim despre asta. Am vorbit cu Liviu (Dragnea, n.r.) când să începem să lansăm ceva din programul de guvernare. Şi în fiecare zi mai apare câte unul pe la instanţe, la Parchet, e un fel de concurenţă neloială”, a punctat Victor Ponta.