Victoraş Micula mai scapă de un dosar penal, rătăcit până s-a prescris fapta. Este a doua oară când se întâmplă, instanţele responsabile fiind din acelaşi judeţ

Judecătoria Beiuş a rătăcit dosarul în care Victor Micula este judecat pentru instigare la declaraţii false. Dosarul a fost găsit după mai bine de cinci luni, timp în care răspunderea penală s-a prescris. Este a doua cauză penală pe numele milionarului, în care în instanţe din Bihor se pierd documente.

01 mart. 2024, 12:11
Victoraş Micula mai scapă de un dosar penal, rătăcit până s-a prescris fapta. Este a doua oară când se întâmplă, instanţele responsabile fiind din acelaşi judeţ

Judecătoria Beiuş a rătăcit un nou dosar al milionarului Victor Micula, cel în care acesta e judecat pentru instigare la declaraţii false după ce, în 2018, şi-a pus un amic să-i distrugă un Mercedes, iar apoi a vrut să ceară daune de la firma de asigurări. Este vorba despre un proces care vizează un incident produs în primăvara anului 2018, în preajma Paștelui, și în care a fost implicat Raul Ionuţ Goina, un bihorean din Budureasa, amic de-al lui Victor Micula.

Pe 30 martie 2018, acesta a sunat la Poliţie pentru a anunţa un accident pe care l-a avut în timp ce conducea una dintre maşinile de teren Mercedes Benz G 500 ale lui Micula jr. pe drumul judeţean DJ 764A, pe serpentinele dintre Budureasa şi Stâna de Vale, potrivit Adevarul. Goina susținea că, vrând să evite nişte pietre de pe carosabil, a pierdut controlul bolidului, care s-ar fi prăbuşit în prăpastie, în timp ce el a reuşit să se salveze în ultima clipă. Cert e că maşina a fost distrusă în totalitate, „niciun singur element al acesteia nefiind în stare de funcţionare”, aveau să constate poliţiştii din Beiuş care au făcut cercetările la faţa locului și care au înregistrat evenimentul drept tamponare.

Mercedesul, proprietatea lui Victor Micula, fusese asigurat împotriva distrugerii prin poliţă de asigurare facultativă încheiată cu firma Omniasig Vienna Insurance doar cu o lună mai devreme, pe 28 februarie 2018, iar tânărul milionar a solicitat deschiderea unui dosar de daună totală şi plata sumei asigurate, adică 275.000 euro.

Citeşte şi: Protest în lacrimi la Craiova. Colegii elevei ucise în Grădina Botanică vor dreptate, tatăl Melisei a atacat duba poliţiei

Doar că, verificând circumstanţele în care s-a produs evenimentul rutier, inspectorii de asigurări au ajuns la concluzia că avariile maşinii nu erau defel în concordanţă cu traiectoria şi modul în care fusese descris accidentul. Prin urmare, au refuzat să plătească.

Un an mai târziu, pe 13 mai 2019, Victor Micula a deschis un proces la Tribunalul Bucureşti, cerând „obligarea debitorului la plata sumei de 275.000 euro, reprezentând despăgubiri pentru producerea riscului asigurat”, dar procesul nu a ajuns să se mai judece, deoarece după câteva luni, pe 22 august 2019, Micula a trimis, subit, instanţei o cerere de renunţare.

Până să încheie conflictul juridic cu Omniasig Vienna Insurance, reprezentanţii firmei denunţaseră tentativa de fraudă, iar Raul Ionuţ Goina şi Victor Micula au ajuns anchetați de procurorii Parchetului Oradea, primul pentru fals în declaraţii şi înşelăciune privind asigurările, iar Micula pentru instigare.

Citeşte şi: Procurorii DNA anchetează fapte de corupție, după denunţul depus de FACIAS împotriva primarului general Nicușor Dan