Victoria la US Open ar putea să o facă pe Emma Răducanu cea mai bine plătită sportivă britanică din toate timpurile. Are un potenţial de 100 de milioane de lire sterline

Emma Răducanu este prima britanică ajunsă în finală unui turneu de Grand Slam după o pauză de 44 de ani şi, totodată, cea mai tânără britanică finalistă de Mare Şlem din ultimii 62 de ani. Potenţialul său de câştiguri financiare este uriaş, consideră analiştii.

10 sept. 2021, 11:22
Victoria la US Open ar putea să o facă pe Emma Răducanu cea mai bine plătită sportivă britanică din toate timpurile. Are un potenţial de 100 de milioane de lire sterline

Emma Răducanu, care împlinește 19 ani în luna ​​noiembrie, este pe cale să devină cea bine plătită sportivă britanică din toate timpurile – ghidată de bărbatul care a ajutat-o ​​pe Maria Sharapova să câștige, la rândul ei, milioane de dolari. Fosta jucătoare britanică şi analist Eurosport Annabel Croft, acum expertă în televiziune, consideră că jucătoarea de origine română crescută în sudul Londrei are o „aură specială” și a adaugă: „Emma este un vis de marketing. Are un factor X. Este ca atunci când Andy Murray a păşit pe marea scenă a tenisului”.

La rândul său, agentul Jonathan Shalit, președintele InterTalent, care a i-a manageriat pe boxerul olimpic Nicola Adams și cântăreața Myleene Klass, a declarat pentru The Sun: „Emma este un fenomen. Va fi steaua sportivă din Marea Britanie cu cel mai mare câștig realizat vreodată. Dacă Emma continuă pe aceeaşi traiectorie, va câștiga peste 100 de milioane de lire sterline”.

În timp ce Emma a câștigat deja aproape 500.000 de lire sterline în premii performanţele de la US Open 2021, Jonathan știe că încasările serioase vor veni din afara terenului. „Brandurile de îmbrăcăminte, sport, sănătate, fitness și lifestyle îi vor bate ușa. Pentru mărci, ea este unică. Nu este nimeni ca ea„, adaugă el. Ea este deja manageriată de Max Eisenbud, vicepreședinte la gigantul IMG și unul dintre cei mai influenţi agenți din sport. Negocierile sale pentru fostul număr 1 mondial, Maria Şarapova, care a câștigat Wimbledonul la 17 ani, în 2004, au ajutat-o pe aceasta ​​să câștige 234 milioane de lire sterline în afara terenului, potrivit Forbes. Şarapova, acum în vârstă de 34 de ani, a fost sportiva cel mai bine plătită din lume timp de 11 ani consecutivi și a avut contracte cu Land Rover, Tag Heuer, Pepsi, Sony, Motorola și Canon.

Citeşte şi Emma Răducanu scrie istorie la US Open. Este prima jucătoare venită din calificări care va juca finala

Emma Răducanu se va lupta sâmbătă pentru trofeu cu canadianca Leylah Fernandez (78 WTA), care tocmai a împlinit 19 ani şi care a provocat senzaţie în această săptămână, eliminând trei jucătoare din Top 5 mondial, în special pe campioana en titre de la US Open, Naomi Osaka, în turul al treilea, după ce japoneza s-a aflat la un moment dat la doar două puncte distanţă de victorie.

Duelul dintre Emma Răducanu şi Leylah Fernandez va fi primul dintre două adolescente în finala unui turneu major, după cel de la US Open 1999, câştigat de americanca Serena Williams la vârsta de 17 ani, în faţa elveţiencei Martina Hingis (18 ani la momentul respectiv).

„Pentru mine, înseamnă mult să fiu aici, în această postură. Evident, am vrut să joc în Marele Şlem, dar nu ştiam dacă se va întâmpla atât de repede. Deci, faptul că mă aflu în finală, în acest moment al carierei mele, m-a lăsat fără cuvinte”, a adăugat britanica.