Victorie importantă pentru armata ucraineană! Soldații au recucerit orașul Snihurivka din sudul țării

Forțele armate ucrainene susţin că au recucerit oraşul Snihurivka aflat din sudul regiunii Nikolaev, care se află pe drumul principal spre orașul Herson.

10 nov. 2022, 17:48
Victorie importantă pentru armata ucraineană! Soldații au recucerit orașul Snihurivka din sudul țării

Armata ucraineană a recucerit Snihurivka, un oraș din sudul regiunii Nikolaev care se află pe drumul principal spre orașul Herson, ocupat de Rusia, în regiunea vecină Herson, relatează CNN.

Soldații ucraineni au publicat astăzi un videoclip de la Snihurivka, în care spun că așezarea a fost eliberată de forțele batalionului 131.

„Astăzi, 10 noiembrie, așezarea Snihurivka a fost eliberată de către batalionul 131 de cercetași separați. Glorie Ucrainei!”, spune un soldat.

Citiți și: Răsturnare de situaţie. Zelenski acceptă negocieri de pace şi cu Vladimir Putin 

Această victorie vine după ce ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a ordonat retragerea forțelor rusești de pe malul vestic al râului Dnipro, în regiunea Herson.

De asemenea, generalul Serghei Surovikin a spus într-o întâlnire televizată că Hersonul nu mai poate fi aprovizionat.

Volodimir Zelenski este sceptic în ceea ce privește anunțul Rusiei, cu privire la retragerea trupelor din regiunea Herson pe malul stâng al râului Nipru. Președintele Ucrainei, spune că ar fi de fapt o mișcare strategică și chiar o capcană.

Zelenski a declarat că „nu renunţă la nimic”, „luptă foarte atent, fără emoţii, fără riscuri inutile” pentru a consolida poziţiile din sud.

„Ne mişcăm treptat, întărindu-ne poziţiile pas cu pas. Există multă bucurie în spaţiul media astăzi şi este clar de ce. Dar emoţiile noastre trebuie să fie reţinute, întotdeauna în timpul războiului. Cu siguranţă nu voi hrăni inamicul cu toate detaliile operaţiunilor noastre, nici în sud, nici în est, nici oriunde altundeva. Când vom avea rezultatul nostru, toată lumea îl va vedea. Cea mai mare confruntare este acum în regiunea Doneţk, este foarte important, acolo se decid multe. Suntem fermi. Nu renunţăm la nimic”, a declarat Zelenski, care a anunțat victorii în Doneţk şi Lugansk.

Totodoată, președintele Zelenski, a transmis un mesaj pe pagina sa de Facbook, unde spune că situația rămâne dificilă pe front, mai ales în regiunea Donețk, iar bătăliile feroce continuă.

„Nu renunțăm la nici un centimetru din pământul nostru. Le mulțumesc tuturor eroilor noștri care dețin funcții în Donbas. Cu grijă, cu atenție și în interesul eliberării întregului nostru teritoriu, ne consolidăm pozițiile, distrugem logistica rusă, distrugem în mod constant potențialul ocupanților de a menține ocupația din sudul țării noastre (…) Întoarcem treptat steagul ucrainean în toate orașele și comunitățile noastre. De asemenea, întărim în mod activ granița”, a spus Volodimir Zelenski.

There’s a decrease in the number of news from the front compared to early autumn. But it does not mean less intense fighting.

The situation’s hard on the entire front. Fierce positional battles continue, it’s especially hard in the Donetsk region. The occupiers are suffering huge losses, but their order is the same – reach the Donetsk region’s administrative border. We’re not giving up a single centimeter of our land. I thank all our heroes holding positions in Donbas.
Kherson – we clearly see the enemy’s plans and act accordingly. Carefully, thoughtfully and in the interests of liberating our entire territory, we’re reinforcing our positions, ruining Russian logistics, consistently ruining the occupiers’ potential to maintain the occupation of the south of our country.
East – we’re gradually returning the Ukrainian flag to all our cities and communities. We’re also actively reinforcing the border.

Glory to everyone who fights for our country!
Glory to our strong people!
Glory to Ukraine!

Posted by Володимир Зеленський on Tuesday, 8 November 2022

 

Citiți și: ALERTĂ în Ucraina! Retragerea trupelor rusești din Herson pare să fie doar o capcană! Forțele ucrainene se tem de o ambuscadă