ALERTĂ în Ucraina! Retragerea trupelor rusești din Herson pare să fie doar o capcană! Forțele ucrainene se tem de o ambuscadă

Retragerea trupelor ruse din orașul Herson, oraș în sudul Ucrainei, ar putea fi un scenariu malefic pus la cale de armata lui Vladimir Putin, iar forțele ucrainene se tem de o ambuscadă.

09 nov. 2022, 19:46
ALERTĂ în Ucraina! Retragerea trupelor rusești din Herson pare să fie doar o capcană! Forțele ucrainene se tem de o ambuscadă

Rusia ar urma să-şi retragă trupele din Herson, singurul centru regional cucerit de către armata rusă de la lansarea invaziei Ucrainei.

Forțele ucrainene cred însă că retragerea trupelor rusești de pe malul drept al fluviului Nipru ar putea duce la o ambuscadă pusă la cale de către ruși.

Anunțul a fost făcut miercuri de către ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu.

„Procedaţi la retragerea militarilor”, a ordonat Serghei Şoigu.

Citiți și: Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a ordonat retragerea forţelor ruse din Herson VIDEO

Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii lui Volodimir Zelenski, a vorbit despre retragerea trupelor ruse din Herson și consideră că este prea devreme pentru a confirma o retragere a forţelor ruseşti, atâta timp cât ele sunt încă acolo.

„Până când steagul ucrainean nu arborează deasupra Hersonului, nu are sens să vorbim despre o retragere a Rusiei”, a declarat Podoliak, consilier al președintelui Ucrainei.

La începutul lunii noiembrie, forțele ucrainene de Apărare din Sud transmiteau că Rusia dă impresia că intrarea în Herson este sigură, dar „armata ucraineană” este conștientă de situație, fiind vorba doar despre o capcană întinsă de ruși.

„Îndepărtarea de către froțele rusești a tricolorului lor din clădirea administrativă a orașului Herson ocupat temporar ar putea fi un alt atac informațional cu care Rusia încearcă să slăbească forțele ucrainene. Armata Rusiei ar continua să rămână în centrul regional al regiunii Herson. Având în vedere că s-au pregătit pentru lupte de stradă, despre modul în care își poziționează unitățile, suntem conștienți de tacticile de acțiune planificate și nu trebuie să ne grăbim să ne bucurăm. Trebuie să se înțeleagă că războiul hibrid implică și astfel de atacuri informaționale, atacuri care pot fi concepute pentru a slăbi trupele regulate”, a declarat Natalia Gumenyuk, șefa centrului comun de presă al Forțelor de Apărare din Sud, relatează publicația ZN.UA.

Citiți și: Armata lui Zelenski, atac nimicitor asupra rușilor! Ucrainenii se laudă că au distrus toate tancurile din dotarea armatei ruse