Victorie în instanță pentru IPS Teodosie. Preotul revine la catedră, după ce a fost demis în mod nejustificat

IPS Teodosie a bifat un prim succes în 2023: instanța i-a dat dreptate. Celebrul preot a fost dat afară de la Universitatea Ovidius în mod abuziv, a stabilit judecătorul. 

19 ian. 2023, 19:01
Victorie în instanță pentru IPS Teodosie. Preotul revine la catedră, după ce a fost demis în mod nejustificat

Curtea de Apel Constanța i-a dat dreptate Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, în procesul cu celebra Universitate Ovidius.

Joi, 19 ianuarie, instanța de la Constanța a pronunțat decizia definitivă în dosarul 8139/118/2021 care avea ca obiect „anulare act administrativ refuz sol. Cerere, obligaţia de a face/ hot nr 623/29.07.2021”, potrivit presei locale.

Preotul care a sfidat protocoalele COVID impuse de Guvernele Orban și Cîțu, respectiv de Raed Arafat, a dat în judecată instituția de învățământ după ce Senatul de la Ovidius a stabilit concedierea lui Teodosie, profesor titular, în baza vârstei sale, considerată mult prea înaintată, deci potrivită pentru pensionare.

„Admite recursul. Casează în tot hotărârea atacată şi, rejudecând, dispune: Admite în parte cererea. Dispune anularea Hotărârii Senatului nr.623/29.07.2021 numai în ceea ce îl priveşte pe reclamant. Respinge restul capetelor de cerere. Definitivă”, se arată în minuta instanței.

Astfel, în urma deciziei judecătorești, Arhiepiscopul Tomisului redevine profesor titular.

 

IPS Teodosie, influencer pe TikTok

 

În prezent, IPS Teodosie are 67 de ani. El a fost dat afară când avea 65 de ani.

Preotul care i-a cununat pe George și Ilinca Simion anul trecut a devenit influencer pe TikTok. Periodic, el postează videoclipuri prin intermediul cărora propăvăduiește Cuvântul lui Dumnezeu.

„Să vă rugaţi ca să dea Dumnezeu lumină curată în mintea şi în conştiinţa cârmuitorilor, începând de la cei care sunt în vârful conducerii europene şi mondiale”, este unul dintre mesajele virale transmise de arhiepiscopul Tomisului pe TikTok.