Victorie istorică în SUA: Căsătoria între persoane de acelaşi sex a fost legalizată în toate statele americane

Curtea Supremă a SUA a legalizat vineri căsătoriile între persoane de același sex pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii, potrivit Agerpres. 

26 iun. 2015, 15:11
Victorie istorică în SUA: Căsătoria între persoane de acelaşi sex a fost legalizată în toate statele americane

Într-o decizie istorică, cea mai înaltă instanță din țară a decis că în Constituție este prevăzut dreptul pentru cuplurile de același sex de a se căsători, oferind astfel o victorie istorică pentru asociațiile americane care militează pentru drepturile homosexualilor, notează Reuters.

Judecătorii Curții Supreme au decis, cu 5 voturi pentru și 4 împotrivă, că garanțiile oferite de Constituție privind un proces și o protecție echitabile în baza legii înseamnă că statele nu pot interzice căsătoriile de același sex. În baza acestei hotărâri, căsătoria între homosexuali va deveni legală în toate cele 50 de state americane, potrivit Agerpres.

Președintele Barack Obama a declarat vineri că decizia Curții Supreme reprezintă ‘un mare pas înainte’ spre egalitate. ‘Astăzi a fost făcut un mare pas în drumul nostru spre egalitate. Cuplurile de homosexuali și de lesbiene au acum dreptul de a se căsători, la fel ca oricine altcineva’, a scris Obama pe Twitter.

Citeşte şi Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, vrea să legalizeze căsătoriile între homosexuali

 ‘Este o victorie pentru aliații, prietenii și susținătorii (căsătoriei între homosexuali) care, timp de ani de zile, chiar zeci de ani, au muncit și s-au rugat să aibă loc o schimbare. Iar această decizie este o victorie pentru America’, a afirmat Barack Obama.

Președintele a afirmat de asemenea că decizia Curții Supreme este o ‘victorie’ pentru copiii cuplurilor de homosexuali, ‘ale căror familii vor fi de acum recunoscute ca fiind egale celorlalte’.