VICTORIE ISTORICĂ: Tecău a câştigat proba de dublu mixt la Australian Open

Tenismenul român Horia Tecău şi americanca Bethanie Mattek-Sands, cap de serie numărul 8, au câştigat, duminică, proba de dublu mixt la Australian Open, primul Grand Slam al anului, după victoria în faţa perechii Elena Vesnina/Leander Paes (Rusia/India), favoriţii 5, scor 6-3, 5-7, 10-3. Horia Tecău a devenit primul român din ultimii 40 de ani, care reuşeşte să cucerească un titlu de Grand Slam!

RomaniaTV.net
29 ian. 2012, 08:25
VICTORIE ISTORICĂ: Tecău a câştigat proba de dublu mixt la Australian Open

Horia Tecău este campion la Australian Open. Alături de americanca Bethanie Mattek, tenismanul român a câştigat proba de dublu mixt a primului turneu de Mare Şlem al anului, după ce a învins în finală cuplul ruso-indian Elena Vesnina / Leander Paes.

Meciul a durat o oră şi 42 de minute, şi după ce fiecare echipă a câştigat câte un set perechea româno-americană s-a impus în super tie-break, cu scorul de 10 la 3. Acesta este primul titlu de Grand Slam din cariera lui Horia Tecău, care a mai câştigat în perioada junioratului turneul de la Wimbledon, alături de Florin Mergea.

Prezenţa lui Horia Tecău în finala unui turneu de dublu mixt a fost prima a unui român din 1979 . Ultimii români ce au disputat o finală de Grand Slam au fost Virginia Ruzici şi Ion Ţiriac, care în 1979 pierdeau în ultimul act al turneului de la Roland Garros.

Ilie Năstase are în palmares două titluri la două la dublu mixt, ambele la Wimbledon, cu jucătoarea americană Rosemary Casals, în 1970 şi 1972.