Victorie pentru bărbatul lăsat fără organ genital de medicii la Spitalul Județean din Buzău! Va primi 250.000 de euro despăgubiri. ”Nu se mai poate repara nimic. M-am simțit umilit atâția ani”

Cazul fostului militar care a rămas fără organ sexual din cauza unor erori medicale ale doctorilor de la Spitalul Județean din Buzău a șocat o întreagă comunitate. După zece ani de chin, bărbatul va primi un sfert de milion de euro despăgubire.

01 mart. 2024, 21:07
Victorie pentru bărbatul lăsat fără organ genital de medicii la Spitalul Județean din Buzău! Va primi 250.000 de euro despăgubiri. ”Nu se mai poate repara nimic. M-am simțit umilit atâția ani”

Cazul fostului militar care a rămas fără organ sexual din cauza unor erori medicale ale doctorilor de la Spitalul Județean din Buzău a șocat o întreagă comunitate. Acum, bărbatul va primi un sfert de milion de euro despăgubire de la aceștia.

Citește și Bărbatul care a rămas fără penis din cauza medicilor cere despăgubiri uriaşe

Procesul a durat zece ani, timp în care medicii nu mai pot fi trași la răspundere penal, dar vor trebui să-i plătească daune morale pentru suferința provocată.

Costică Maroleanu are acum 62 de an, dar de 10 ani umblă prin tribunale să i se facă dreptate.

Fostul militar a cerut daune de jumătate de milion de euro pentru chinurile suportate. Judecătorii au decis ca medicii să îi plătească jumătate, adică 250 de mii de euro.

„M-am simţit umilit atâţia ani de zile, dureri fizice, stări de anxietate de depresie”, a spus Costică Maroleanu, pacientul mutilat.

„Un minim de empatie ar fi putut conduce la un alt rezultat”, a spus Cristina Moiseanu, avocat.

Trauma fostului militar a început în 2014 când în urma unui accident vascular a fost internat la Spitalul Judeţean Buzău.

După câteva zile a revenit cu o altă problemă, mai exact, cu insuficiență renală.

”Mă rog la Dumnezeu”

Bărbatul fost internat la nefrologie, unde i s-a montat greşit o sondă. Apoi au urmat zile de chin şi o decizie drastică a medicilor. Din cauza infecţiei i s-a amputat organul sexual.

„Mă rog la Dumnezeu doar să mă mai ţină în viaţă. E destul de complicat, dar nu se mai poate repara nimic din păcate”, spune Costică Maroleanu, pacient.

„În momentul de faţă el nu ştie ce este, dacă este bărbat sau e femeie şi nu ştie cum să îşi continue viaţa ca să aibă un minim de normalitate în viaţa de familie”, a spus Cristina Moiseanu, avocat.

Despăgubirile vor trebui achitate de cei trei medici implicați.

Asigurarea de malpraxis acoperă doar 30.000 de euro, iar restul banilor vor fi nevoiți să îi scoată din buzunar.

Citește și Caz halucinant de malpraxis într-un spital din România. Un bărbat A RĂMAS FĂRĂ PENIS din cauza unor asistente

„În cazul în care cei trei medici nu vor achita această sumă, spitalul va fi obligat să plătească suma respectivă recuperând ulterior această sumă de la cei 3 medici”, a spus Adriana Bunilă, purtător de cuvânt Spitalul Județean Buzău, potrivit Observator.ro.