Victorie plătită cu sânge. Cinci „stejari” la spital, după succesul din IRB Nations Cup

România a învins Italia cu 17-13 şi a câştigat IRB Nations Cup, dar sacrificiile au fost imense. Calafeteanu a fost lovit, şi-a înghiţit limba şi a suferit o comoţie gravă, iar Lemnaru a suferit fractură de mandibulă.

RomaniaTV.net
18 iun. 2012, 06:19
Victorie plătită cu sânge. Cinci „stejari” la spital, după succesul din IRB Nations Cup

Reprezentativa de rugby a României a câştigat în premieră IRB Nation Cup, turneu pe care îl găzduieşte de şase ani, meciul decisiv, contra selecţionatei Italia A, fiind cel mai pasionant. Scorul final a fost 17-13, iar bătălia extrem de dură.

Conform medicilor echipei naţionale, cinci „stejari” au ajuns la spital, în urma unor accidentări. Astfel, Cătălin Fercu a suferi TCC acut închis cu pierdere de cunoştinţă, după ce a suferit o comoţie severă la sfârşitul primei reprize şi a fost transportat de urgenţă la spitalul Elias. Mădălin Lemnaru a suferit o fractură sternală, contuzie facială forte cu hematom important palpebral stâng (sportivul a suferit o accidentare importantă la finalul reprizei secunde şi este in acest moment sub observaţie medicală la spitalul Elias). Viorel Lucaci a suferit o plagă delabrantă regiune parietală stânga, după ce a fost lovit cu cotul în faţă de un adversar, Otar Turashvili a suferit o întindere la gamba dreapta, iar Flavius Dobre o entorsă la genunchiul drept, cu întindere ligament colateral intern.

Am plătit cu sânge această victorie, dar succesul e cu atât mai frumos. Istoria se scrie cu sacrificii. Am arătat la ediţia din acest an că rugbyul românesc poate să revină. Avem o echipă de perspectivă, în care ne putem pune speranţe„, a declarat la sfârşitul meciului unul dintre jucătorii de bază ai naţionalei noastre, Cristian Petre. În clasamentul ediţiei 2012 a IRB Nations Cup, România a fost urmată de Argentina Jaguars şi Italia A.