Videanu, Bica şi Cocoş, în sala de judecată: În calitate de TATĂ, am procedat corect… Totul e un VIS URÂT

Adriean Videanu, Alina Bica, Dorin şi Alin Cocoş şi Florin Mihăilescu au încercat să îi convingă pe magistraţii ICCJ că sunt nevinovaţi în dosarul în care au fost reţinuţi şi arestaţi. Potrivit România TV, niciunul nu şi-a recunoscut vina din acest caz, dar toţi au vrut să impresioneze cu familia. Videanu a susţinut că şi-a dorit să aibă copiii alături şi să se ocupe de afacerile familiei.

07 feb. 2015, 10:38
Videanu, Bica şi Cocoş, în sala de judecată: În calitate de TATĂ, am procedat corect… Totul e un VIS URÂT

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a judecat contestaţiile privind măsura arestării preventive dispusă pe 31 ianuarie şi a decis ca Adriean Videanu să fie cercetat sub control judiciar cu interdicţia de a părăsi ţara, în timp ce Alina Bica, consilierul acesteia Florentin Mihăilescu, Dorin şi Alin Cocoş vor rămâne în arest.

În timpul procesului, informează România TV, Adriean Videanu a părut cel mai afectat de deciziile procurorilor de a propune arestarea sa. Fostul ministru al Economiei a spus că toate acţiunile sale au fost făcute pentru a-şi proteja familia.

„În calitate de tată, am procedat corect, pentru a-mi aduce copiii acasă şi dacă acest aspect reprezintă un element de suspiciune în analiza pe care o face DNA, este regretabil”, a spus Videanu.

La rândul ei, Alina Bica a spus că trăieşte un vis urât de când a fost săltată de mascaţi.

„În momentul în care am fost luată de pe stradă pentru a fi dusă la audieri, am avut senzaţia că totul e un vis urât”, s-a plând Bica.

Dorin Cocoş a plâns în faţa judecătorilor, deşi spunea: „Nu doresc să fiu atât de patetic ca şi inculpata Alina Bica, dar mă consider o ţintă perfectă pentru Direcţia Naţională Anticorupţie.”

Citeşte şi Alina Bica, victima propriei lucrări: REGRETĂ că a făcut NOUL COD PENAL

A fost pentru prima dată când Alin Cocoş s-a întâlnit cu tatăl său după 3 luni. Cei doi au avut un şoc: s-au văzut cu cătuşele la mâini, ambii în boxa acuzaţiilor.

Terenul despre care se face vorbire l-am cumpărat de la bancă şi ar fi fost mai simplu să îl cumpăr direct de acolo pe numele doamnei Bica, fără a o implica pe mama, în calitate de intermediar”, a declarat Alin Cocoş.

Fostul consilier al Alinei Bica a văzut şi partea bună a paharului şi le-a spus judecătorilor că se consideră un norocos.

„M-am gândit mult la băieţii mei, dar, dacă mă raportez la situaţia inculpatului Cocoş, care îl vede pe fiul său în boxă, realizez că ce mi se întâmplă nu este mai grav”, a spus Florentin Mihăilescu.

Adriean Videanu a fost eliberat din arestul poliţiei, fiind pus sub control judiciar, însă judecătorii au decis ca Alina Bica, Dorin şi Alin Cocoş şi fostul consilier Florentin Mihăilescu să rămână în arest. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins ca nefondate contestațiile formulate de fosta şefă a DIICOT și de ceilalți inculpați în dosarul Retrocedărilor împotriva deciziei din 27 ianuarie a judecătorului de Cameră Preliminară – secția penală.

Citeşte şi: Alina Bica, ACUZAŢII GRAVE la adresa lui Florian Coldea şi a Laurei Codruţa Kovesi