Videanu: Demisia lui Trăşculescu din Parlament, decizie personală. Dacă e arestat, nu mai e în PDL

Coordonatorul campaniei electorale a ARD, Adriean Videanu, a declarat, marţi, că hotărârea deputatului Alin Trăşculescu de a demisiona din Parlament "a fost o decizie personală" şi că dacă acesta va fi arestat, atunci "decade din calitatea de membru al partidului".

RomaniaTV.net
20 nov. 2012, 15:00
Videanu: Demisia lui Trăşculescu din Parlament, decizie personală. Dacă e arestat, nu mai e în PDL

„Nu ştiu ca cineva din conducerea partidului să fi discutat cu Alin Trăşculescu, cred că a fost decizie personală”, a spus Videanu, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă PDL i-a cerut lui Trăşculescu să demisioneze din Parlament, scrie Mediafax.

Întrebat dacă Alin Trăşculescu ar trebui să-şi dea demisia din PDL, Videanu a răspuns: „Nu ştiu ce prevede statutul partidului, dar, din câte ştiu, dacă e reţinut, este un automatism în statut, decade din calitatea de mebru al partidului”.

El a mai spus că Victor Ponta a avut ocazia să vadă, marţi, „o atitudine corectă” şi anume faptul că PDL a retras sprijinul politic deputatului Alin Trăşculescu, care şi-a dat demisia din Parlament „punându-se la dispoziţia organelor de anchetă neîncercând să supună Parlamentul ca un scut în faţa justiţiei”.

„Dacă domnul Ponta ar avea o minimă decenţă, ar învăţa din aceste atitudini”, a mai spus Adriean Videanu.

Alin Trăşculescu şi-a anunţat, marţi, în plenul Camerei, demisia din calitatea de deputat. El a anunţat că demisionează după ce în plen a fost prezentată cererea ministrului Justiţiei şi raportul Comisiei juridice privind încuviinţarea arestării preventive a lui Trăşculescu.

Dosarul cu propunerea de arestare preventivă a fostului deputat Alin Trăşculescu va ajunge la instanţa supremă după ce DNA va primi de la Camera Deputaţilor răspunsul privind încuviinţarea arestării.