Videanu: Deşi stă bine în sondaje, USL ar lua exact 53% cu votul uninominal

Liderul PDL Adriean Videanu a declarat, pentru gandul.info, că USL ar lua, cu votul uninominal, exact 53%, deşi stă foarte bine în sondaje, el menţionând, pe de altă parte, că PDL va face la locale o figură bună şi va obţine peste 30% la primării şi la Consilii Judeţene.

RomaniaTV.net
24 mai 2012, 20:53
Videanu: Deşi stă bine în sondaje, USL ar lua exact 53% cu votul uninominal

Potrivit lui Videanu, votul uninominal pur, iniţiat şi adoptat de Guvernul Ponta, va produce o surpriză extraordinară, mai ales în situaţia candidaţilor independenţi. „Chiar dacă acum în sondaje USL stă foarte bine, cu votul uninominal ar lua exact 53%. Eu am făcut simularea şi votul uninominal nu va aduce după el opţiunea politică. Va fi un fel de primar peste 20 de localităţi”, a declarat acesta, citat de „Gândul”.În privinţa alegerilor locale, Videanu este convins că PDL va face o figură bună şi va obţine peste 30% atât la primării, cât şi la Consiliile Judeţene.

„Partidul Democrat Liberal va lua peste 30% din primării şi peste 30% din preşedinţii de Consilii Judeţene. Ei sunt adevăraţii purtători de voturi, ei îi reprezintă cel mai bine pe cetăţeni”, a mai spus el, adăugând că atât Emil Boc, cât şi Liviu Negoiţă, primarul Sectorului 3, vor câştiga detaşat alegerile.

El a spus, pe de altă parte, că Sectorul 3 nu poate fi lăsat pe mâna unui proxenet, iar la obiecţiile realizatorilor, Videanu a precizat că termenul a fost folosit de către presă.

Fostul ministru al Economiei a enumerat şi câteva dintre judeţe unde PDL va ieşi învingător, printre acestea şi Maramureş, Bihior, Alba, Cluj, Mehedinţi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Tulcea, Neamţ, Botoşani şi Suceava.

Pe de altă parte, Videanu a declarat că de vină pentru faptul că Guvernul Ungureanu a picat la moţiunea de cenzură este în primul rând PDL, dincolo de voturile parlamentarilor din Grupul minorităţilor sau de alte trădări.

Videanu a spus că cei care ar fi trebuit să asigure susţinerea Guvernului erau cei din grupul parlamentar al PDL, precizând însă că nu neagă o responsabilitate a conducerii partidului şi chiar a fostului premier.

Pe de altă parte, Videanu a spus că este o „eroare” faptul că PDL a renunţat la culoarea portocalie în apropierea alegerilor.

Videanu a spus că nu exclude ca în viitor să mai candideze pentru Primăria Capitalei, precizând însă că dacă s-ar fi înscris la aceste alegeri în cursă Sorin Oprescu l-ar fi învins.

„Dacă aş fi vrut să candidez la Primăria Capitalei, poate ar fi trebui să încep campania în urmă cu un an ca să reamintesc bucureştenilor ce am făcut. Vom vedea dacă voi candida din nou. Am 50 de ani, cum să-mi spun ultimul cuvânt acum? Nu cred că l-aş fi bătut pe Oprescu. Cred că Silviu Prigoană pleacă dintr-o poziţie mai bună decât mine. Eu am ieşit din prim-planul politicii din România, m-am dedicat familiei”, a declarat el.