Videanu, despre aprecierile lui Băsescu privind campania: Candidaţii, mai mult focusaţi pe colegii

Adriean Videanu a declarat, miercuri, în legătură cu aprecierile preşedintelui potrivit cărora în campanie "parcă toţi sunt năuci", că e greu să se desfăşoare o campanie electorală naţională deoarece sunt alegeri uninominale, iar candidaţii sunt mai focusaţi pe campania personală. Coordonatorul campaniei ARD a lansat şi un atac la adresa lui Victor Ponta pe care l-a numit "un socialist de caviar".

RomaniaTV.net
28 nov. 2012, 12:15
Videanu, despre aprecierile lui Băsescu privind campania: Candidaţii, mai mult focusaţi pe colegii

„Atâta timp cât campania este personalizată pe colegii, e greu să ai o campanie electorală naţională. În momentul de faţă, candidaţii care cuprind inclusiv liderii formaţiunilor politice sunt mai mult focusaţi pe ceea ce înseamnă campanie personală în colegiul respectiv”, a declarat Videanu, citat de Mediafax.

Preşedintele PDL Bucureşti a adăugat că ARD a încercat să dea o dimensiune naţională campaniei şi că alianţa are un program foarte serios, cu un buget consolidat anexat.

Întrebat dacă sunt justificate criticile şefului statului, Videanu a spus că preşedintele Traian Băsescu nu a avut toate informaţiile legate de bugetul consolidat pe care ARD îl are şi că şeful statului vrea să ştie exact ce are de gând un prim-ministru să facă cu România.

„Domnul preşedinte sigur nu a avut toate informaţiile legate de bugetul consolidat pe care noi îl avem, domnia sa e mult mai precis, vrea să ştie exact ce are de gând primul ministru să facă cu România, cred că este justificat din punctul de vedere al domniei sale”, a adăugat Videanu.

Coordonatorul campaniei ARD a lansat şi un atac la adresa lui Victor Ponta. Conform lui Videanu, premierul este un „socialist de caviar”, susţinând că nominalizarea lui în funcţia de prim-ministru după alegeri va însemna începutul scoaterii României din UE.

„Ambiţia de a deveni din nou prim-ministru a lui Victor Ponta nu va fi altceva decât începutul scoaterii României din UE datorită calităţilor morale şi profesionale pe care domnul Victor Ponta le-a demonstrat în aceste şase luni de guvernare. Cred că toţi românii încep să-şi dea seama cine e domnul Ponta: un socialist de caviar care deplânge soarta românilor, dar nu catadicseşte sub nicio formă să se jeneze când se plimbă tot timpul cu elicoptere şi cu avioanele private”, a spus Videanu într-o conferinţă de presă.