Videanu, după alegeri: E o înfrângere pentru ARD. În politică, trebuie să știi să încasezi

După ce BEC a anunţat rezultatele finale provizorii ale alegerilor parlamentare 2012, preşedintele PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a recunoscut pe pagina de Facebook că ARD a fost înfrântă de USL. "În politică trebuie să știi să încasezi. Important este să înțelegi de ce. Și mai ales să te refaci și să revii. Și PDL va reveni foarte repede", a scris Videanu pe Facebook.

RomaniaTV.net
11 dec. 2012, 17:10
Videanu, după alegeri: E o înfrângere pentru ARD. În politică, trebuie să știi să încasezi

Nu are rost să ne ascundem după degete. Este o înfrângere, cu atât mai greu de digerat cu cât USL nu a câștigat datorită vreunei realizări făcute în folosul României. În politică însă, trebuie să știi să încasezi. Important este să înțelegi de ce. Și mai ales să te refaci și să revii. Și PDL va reveni foarte repede. Scorul nostru este sub obiectivul fixat, dar arată un lucru important : avem un nucleu tare, peste 1,2 milioane români cred în noi. De la această bază, începe reconstrucția”, a scris Adriean Videanu.

Preşedintele PDL Bucureşti a identificat şi cauza înfrângerii.

„Am plătit greșeli individuale și colective – vom învăța cred eu, din ele -, dar mai ales am plătit pentru măsurile dure pe care le-am asumat în 2010 și care au avut ca scop stablizarea economică a României. Aceste măsuri au generat un vot emoțional. Și alte partide din Europa, care au luat astfel de măsuri, s-au confruntat cu aceleași efecte pe plan electoral”, mai spune liderul PDL.

Videanu lansează şi un avertisment pentru Uniunea Social Democrată. „USL nu are o poliță în alb, nu trebuie să se îmbete cu apă rece. Votul a fost emoțional și dacă își închipuie că pot face ce vor, că nimeni nu va spune nimic dacă fac abuzuri sau nu vor lua măsurile necesare pentru stabilizarea țării și relansarea economică, se înșeală. Vom fi o opoziție constructivă, dar totodată extrem de vigilentă la orice abateri de la democrație. Vom continua să ne batem împotriva oricăror tendințe totalitare și de subordonare a statului, a deviațiilor de la politica europeană și atlantică sau a încălcării drepturilor și libertăților individuale. Încrederea voastră este rostul pentru care vom continua să ne batem împotriva oricăror tendințe totalitare și de subordonare a statului, a deviațiilor de la politica europeană și atlantică sau a încălcării drepturilor și libertăților individuale”, scrie Videanu.

Dezastrul înregistrat de ARD la alegerile de duminică are repercusiuni asupra unor personaje importante ale PDL. Scorul de 16,5% din voturile electoratului le-a dat emoţii până şi liderilor democrat-liberali care au fost nevoiţi să aştepte două zile pentru a avea confirmarea faptului că au prins un loc în urma redistribuirii mandatelor.

În timp ce preşedintele Vasile Blaga, prim-vicepreşedintele Cezar Preda, fostul secretar genaeral, Ioan Oltean şi fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Roberta Anastase şi fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu au obţinut noi mandate de parlamentari de pe locul al doilea, redistribuirea nu le-a purtat noroc mai multor personaje cheie din PDL.

După ce şi-a schimbat colegiul electoral în care fusese ales în urmă cu patru ani, Cristian Boureanu a pierdut fotoliul de deputat. Fostul vicepreşedinte al PDL plecase din Argeş pentru a-şi încerca norocul în Vaslui, acolo unde pentru a atrage simpatia alegătorilor a făcut până şi demonstraţii de împăturit sarmale. Inutil însă, rezultatul plasându-l pe Boureanu pe locul al doilea.

Sulfina Barbu este un alt membru de frunte al PDL care nu a avut noroc la acest scrutin. Şi liderul Noii Republici a rămas pe afară. 

VEZI ce alţi lideri ARD au pierdut alegerile parlamentare 2012