Videanu: După fiecare misiune a FMI, CE şi BM vom avea o întâlnire

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a declarat, luni, după întâlnirea reprezentanţilor partidului cu delegaţia FMI, CE şi BM, că a fost agreat ca la fiecare misiune de evaluare să aibă loc şi întrevederi cu democrat-liberalii.

RomaniaTV.net
13 aug. 2012, 10:58
Videanu: După fiecare misiune a FMI, CE şi BM vom avea o întâlnire

Videanu a menţionat totodată, într-o conferinţă de presă, că PDL va pune la dispoziţia instituţiilor internaţionale, în luna septembrie, „datele relevante” ale programului de guvernare pe care democrat-liberalii îl vor elabora.

„Reprezentanţii PDL s-au văzut cu reprezentanţii FMI, CE şi BM şi ceea ce am relevat este faptul că PDL este un partener credibil pentru FMI, CE şi BM, indiferent dacă este la putere sau în opoziţie. Cu alte cuvinte, PDL nu-şi schimbă opiniile funcţie de cum este la putere sau în opoziţie. Suntem cei care am clădit acest acord, care s-a dovedit a fi extrem de eficient într-o perioadă de criză pentru România”, a spus el.

Potrivit lui Videanu, în urma discuţiei s-a relevat că „în România, din păcate, se face prea multă politică şi prea puţină guvernare”. „Din păcate, credibilitatea şi predictibilitatea, elemente fundamentale pentru o reluare sănătoasă a creşterii economice, după trei luni de guvernare Ponta, sunt poate la minimul pe care România l-a înregistrat în ultimii 5-6 ani. Credibilitatea se construieşte cărămidă cu cărămidă şi ea poate fi distrusă într-o noapte printr-un demers politic”, a adăugat liderul democrat-liberal.

Adriean Videanu a opinat totodată că fondurile europene şi creşterea consumului intern sunt în momentul de faţă „blocate”, ceea ce face ca prognoza de creştere, chiar revizuită la 1,2%, din punctul de vedere al PDL să fie „optimistă”. El a arătat că, potrivit evaluărilor PDL, „în condiţiile actuale, creşterea economică va fi în jur de 0,7-0,8%”.

De asemenea, conform lui Videanu, la întâlnire s-a relevat faptul că este nevoie de mai multă stabilitate în legislaţie, motiv pentru care Codul muncii şi Codul social trebuie continuate.

Adriean Videanu a mai spus că PDL va pune la dispoziţia tehnicienilor FMI, CE, BM evaluările democrat-liberalilor care vizează un pachet de două măsuri referitoare la creşterea salariului minim corelat cu reducerea contribuţiilor sociale, ca un element de deblocare a economiei. „Am agreat ca la fiecare misiune de evaluare să avem o întâlnire cu reprezentanţii FMI, CE, BM, astfel încât împreună să facem o evaluare a ceea ce se întâmplă în societatea românească, din punctul de vedere al unui partid de opoziţie. Totodată, undeva în septembrie vom pune la dispoziţia FMI, CE şi BM datele relevante ale programului de guvernare pe care PDL îl va elabora şi cu care va ieşi în campania electorală din această toamnă, ca o măsură preventivă şi pentru Fond, Comisie şi Bancă, în ideea de a şti efectiv la ce se aşteaptă dacă guvernarea se schimbă”, a menţionat el.

La rândul său, preşedintele PDL, Vasile Blaga a declarat, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional, că în cadrul discuţiei cu delegaţia FMI, BM şi CE, democrat-liberalii au transmis o serie de principii pentru dezvoltarea durabilă a României.