Videanu: În Bucureşti, PDL stă „binişor”

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că potrivit unui sondaj făcut de partid pe Bucureşti, PDL "stă binişor".

RomaniaTV.net
30 sept. 2012, 11:01
Videanu: În Bucureşti, PDL stă „binişor”

Videanu a fost întrebat care sunt candidaţii partidului pentru Bucureşti având în vedere că promisese că va da mai multe detalii după 29 septembrie.

„Sondajul de opinie se termină luni pe Bucureşti şi vă pot da toate detaliile probabil începând de marţi, miercuri. Avem un sondaj făcut pe Bucureşti, pe sondajul preliminar stăm binişor”, a precizat Videanu.

Totodată, Videanu a susţinut că, la nivel naţional, USL a coborât sub 50%, motiv pentru care guvernul întreţine artificial scandalul legat de Oltchim.

„Prin minciună şi incompetenţă, guvernul Ponta riscă definitiv să pună economia românească pe butuci. Exemplul elocvent la care asistăm de mai bine de trei săptămâni îl reprezintă cazul Oltchim, caz care este întreţinut de guvernul Ponta din raţiuni strict politice, pentru că USL a scăzut sub 50%, are 48%, iar procentele, pentru că sunt în acelaşi bazin electoral, procentele USL se duc la Partidul Popular al domnului Dan Diaconescu. Profitând de acest lucru, Victor Ponta doreşte să întreţină public acest circ politico-mediatic, care este pe pielea oamenilor de la Oltchim”, a susţinut Adriean Videanu.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a susţinut, sâmbătă, că partidul său are acum 22% în sondaje, iar împreună cu aliaţii din ARD, 24%.

Conform unui sondaj CSCI, realizat la comanda România TV, la alegerile parlamentare USL ar obţine 58%, în timp ce PDL împreună cu partenerii din cadrul Alianţei România Dreaptă şi-ar adjudeca16%din opţiunile alegătorilor, cu două procente sub PPDD .

Creşterea partidului fondat de către Dan Diaconescu are loc în ciuda faptului că cei mai mulţi români cred că patronul OTV s-a implicat în privatizarea Oltchim tocmai pentru a câştiga voturi.

Mai mult, aceeaşi cercetare arată faptul că majoritatea românilor nu văd cu ochi buni preluarea combinatului din Râmnicu Vâlcea de către Diaconescu.

Sondajul arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 58% dintre cei intervievaţi ar vota USL.

Pe a doua poziţie se află PP-DD cu 18%, urmat de ARD cu 16%, UDMR – 5%, PRM – 2% şi PNG – 1%

Faţă de sfârşitul lunii august – începutul lunii septembrie, USL a pierdut patru procente, iar PP-DD a crescut cu 7%.

În sondajul CSCI, efectuat în perioada 25 august-5 septembrie, USL era cotat la 62% din preferinţele electorale,  PDL avea 19%, iar PPDD-ul lui Dan Diaconescu – 11%.

Sondajul CSCI, realizat la comanda România TV, a fost efectuat în perioada 24 – 26 septembrie 2012, pe un eşantion de 1.104 persoane şi are o marjă de eroare de +/-3%.