Videanu: Nu este necesară demisia Biroului permanent al PDL

Adriean Videanu a declarat, vineri, că actuala conducere a PDL nu trebuie să demisioneze, fiind necesară convocarea Convenţiei cât mai repede cu putinţă.

14 dec. 2012, 10:19
Videanu: Nu este necesară demisia Biroului permanent al PDL

Întrebat, la sosirea la şedinţa Colegiului Director al PDL, dacă este necesară demisia conducerii partidului, Adriean Videanu, care este şi preşedintele interimar al PDL Bucureşti, a spus: „Eu cred că trebuie convocat congresul partidului cât mai repede cu putinţă şi conducerea actuală a partidului trebuie să gestioneze lucrurile unui partid care a luat 17% din voturile electoratului în această ţară„.

Întrebat care sunt motivele care au dus la obţinerea acestui scor de către ARD, Videanu a răspuns: „Motivele vi le va prezenta preşedintele partidului în urma discuţiei de astăzi. Cu toţii avem o responsabilitate, unii mai mare, alţii mai mică”.

Despre o posibilă alăturare a celorlalte formaţiuni din ARD la PDL, Videanu a spus că „poate fi o variantă construcţia dreptei”.

„Din punctul meu de vedere trebuie să continue. E o necesitate pentru echilibrul politic în această ţară. Democraţia se bazează pe o dezbatere, un raport optim între putere şi opoziţie şi cred că noi avem obligaţia morală să continuăm reconstrucţia dreptei”, a acompletat Videanu.

Despre posibilitatea ca Emil Boc să revină la conducerea partidului, Videanu a spus „domnul Boc fost preşedinte al PDL, domnul Boc este un militant foarte important al partidului”.

Liderii centrali şi judeţeni ai PDL s-au reunit vineri, în Colegiul Director, prima şedinţă a PDL după eşecul înregistrat la alegerile parlamentare din 9 decembrie.